Voor degenen die lekker snel, veel belasting-vrij geld willen verdienen is ook Curacao de aangewezen lokatie, omdat vakantie-woningen als warme broodjes aan de man mogen worden gebracht.

Anderzijds is het in deze tijd best wel verstandig om uw ‘digitale’ geld om te zetten in stenen en onroerend goed, zodat uw spaargeld niet als regen voor de zon verdwijnt de komende jaren. Om naar Curacao te kunnen reizen moet u dan wel de QR-code regelen.

Vliegen naar Curacao - vergelijk KLM en TUI bij vertrek ...

Vooral de vakantie woningen op Vista Royal te Jan Thiel zijn erg in trek omdat NL’se prijs speculanten daar de woning prijzen enorm hebben weten op te waarderen.

Met de wettelijke EOP bestemming van de woonbuurt op Vista Royal hoeven investeerders het niet zo nauw te nemen, omdat deze grenst aan toeristische gebied, en de geldige welstandsbepalingen van het lokale pensioenfonds APC, als ontwikkelaar niet nageleefd hoeven te worden.

Dus kassa, want als u de verhuur prijs in NL afrekend en bij aankomt op HATO de douane misleid door de melden dat u bij vrienden op bezoek gaat, kan men op deze wijze kan de lokale BTW omzeilen.

Papagayo Beach Design Hotel - Curaçao - Jan Thiel Baai | TUI

Veel van deze woningen op Jan Thiel leveren duizend gulden per dag op, wat gelijk staat aan ongeveer 500 euro zuivere inkomsten per dag.

Alleen de onderhoudskosten voor de vaak goedkope migranten tuinman en dienstmeid moeten dan nog afgetrokken worden van de belasting ontduikende investering.

Verder spreken veel mensen op Curacao redelijk goed Nederlands en zijn NL’se supermarkt ketens (Jumbo, Spar en AH) en restaurants goed vertegenwoordigd in het koloniale paradijs voor de kust van olie- en goudrijk Venezuela.

https://i0.wp.com/i.content4travel.com/cms/img/u/desktop/se/curcore_0.jpg?resize=696%2C392&ssl=1

Helaas brengt het massa toerisme geen soelaas voor de lokale bewoners. Voorheen openbare stranden worden nu geprivatiseerd of zoals bij Corendon’s Mangrove Resort zelf verboden toegang verklaard voor het volk? Verder worden er nog twee extra vleugels bijgebouwd, waarbij er nog meer mangroven gekapt dienen te worden.

Omdat de minimum lonen tijdens het PAR regime nooit werden geindexeerd kunnen de nog werkende lokalen de levens standaard niet meer aan. De koopkracht nam extreem af met deportatie als gevolg voor de lokale middenklasse, die nu reeds door 4de rangs NL’se staats-burgers vervangen werden.

De toeristen sector werkt voornamelijk met goedkope arbeidsmigranten en probeert op allerlei wijze de belasting verplichtingen te ontlopen. Goede accounts kantoren dragen hier aan bij. Belasting ontwijking is anders als belasting ontduiking. Dit komt de return of investment niet ten goede voor Curacao.

https://i0.wp.com/images.trvl-media.com/hotels/41000000/40400000/40394700/40394671/aba66110_z.jpg?w=696&ssl=1

De vernietiging van de natuur, flora en fauna, maar voornamelijk de koraal riffen, door massa scuba duikers en snorkelaars neemt ernstige vormen aan al wordt daar niet over bekend gemaakt.

Vooral massa evenementen zoals Swim for de Roses en UNOX Nieuwjaarsduik richten veel schade toe aan de koralen. De vervuilende voetafdruk (carbon footprint) van de toeristen industrie is vele malen groter dan die van de raffinaderij.

Een passagier die met de KLM/TUI een retourtje Amsterdam-Curacao vliegt laat 10x zoveel luchtvervuiling achter als met het rijden in de V-8 auto over dezelfde afstand. Een auto laat 300 gram kooldioxide achter per km, met de KLM is dat 3 kg per gevlogen km!

ABC Flash Point Vacation News 2021.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
BullGator17
Member
30-09-21 13:34

Witwas paradijs voor de NL’se cocaine handelaren, die vrij spel hebben binnen het Koninkrijk?

Makamba
Makamba
Member
Reply to  BullGator17
30-09-21 21:54

comment image

Kunta Kinte
Kunta Kinte
Member
30-09-21 19:05

Massa toerisme sloopt de natuur van het eiland en het leven van de meeste mensen die er wonen. De helft van de lokale bevolking woont nu noodgedwongen in NL, omdat de vaste kosten van het leven op het eiland de pan uit zijn gestegen, dankzij door de eenzijdig economische ontwikkeling.

Makamba
Makamba
Member
30-09-21 20:00

De bewegingsvrijheid van de lokale bevolking werd maximaal ingeperkt tijdens de periode dat de PAR dictatuur met de skepter zwaaide, zelfs de lokale vliegmaatschappijen werden naar de rand van de afgrond gevoerd.

Eerst even code sharen met de KLM om vlucht bezettings informatie los te krijgen en dan vervolgens het Zwaard van Damocles erop los te laten, Het slopen van tradities en cultuur is een van de andere peilers waar de re-kolonisatie op rust.

Jeffrey Sale
Jeffrey Sale
Member
17-01-22 12:35

Makamba’s ploffen in alle woonbuurten tegelijk neer, overtreden allelei lokale voorschriften, werken met onderbetaalde gastarbeiders en over het algemeen zorgen voor onrust en komen dan klagen op Curacao.