De regering in Paramaribo heeft vriend en vijand verrast met haar steun voor een cannabisproject. Het project zal gericht zijn op productie en export van Medicinale Marihuana!

Dit bleek tijdens een pulieke bijeenkomst van de commissie die aanpassing van  drugswetgeving voorbereidt.

De aanpassing moet het commercieel telen van industriele hennep mogelijk maken. Roché Hopkinson van de NDP is voorstander van het toelaten van de teelt van industriële hennep.

De manier waarop het project is ingevoerd, komt toch als een verrassing aan. Het project lijkt iets te ver te gaan. Economische doeleinden gaat nog, maar dan wel goed doordacht en beargumenteerd. “Als dat niet het geval is en zaken onduidelijk blijven zal ik er niet aan meewerken”.

Ook bij de oppositie wordt kritiek geleverd. Een dergelijk project is niet goed te praten. Volgens Krishna Mathoera (VHP) is het niet waarschijnlijk dat procureur-generaal Roy Baidjnath Panday heeft ingestemd.

https://i0.wp.com/sensiseeds.com/blog/wp-content/uploads/2015/01/2-Top-5-reasons-to-grow-organic-cannabis-Organically-grown-cannabis-4.jpg?w=696&ssl=1

Hij is namelijk vierkant tegen het legaliseren van welke vorm dan ook. Anderzijds wordt alcohol wel tot in de puntjes toegestaan?

Of de hypocrisie ook de diplomatie moet blijven zal de tijd uitwijzen. Op wereld niveau, en zelfs in de VS moeten de authoriteiten buigen voor de positieve argumenten inzake.

Cannabis is totaal niet schadelijk voor de Volksgezondheid, in tegendeel, het geneest zelf kanker en andere ongenezelijke ziekten.

De media en de pharmaceutische industrie hebben lang Cannabis als drugs weten te omschrijven. Maar hennep is geen drugs, want van drugs ga je namelijk dood omdat het schadelijk en verslavend is, en dat is absoluut Marihuana niet!

Zelfs tegenstanders hebben er echt geen probleem mee, cannabis is juist de minst schadelijke drug, in vergeliking met alcohol en pillen.

Niettemin, het zou echt beter zijn om die Israëliërs bloemen te laten gaan kweken. Dat is een luxe product waar veel geld mee verdiend wordt.

Het vliegtuig uit Suriname landt in Nederland vlak naast de grootste bloemenveiling ter wereld, het centrum van de wereldhandel in bloemen. Jaaromzet 4,6 miljard euro.

Suriname kan door haar klimaat exclusieve producten leveren en zit met de verbinding met Nederland op de eerste rij. Onbegrijpelijk dat men daar niets mee doet en maar steeds met die idiote en onhaalbare ideeën komt, volgens de eenkennige oppositie.

Velen zijn echter toch voorstanders van legaliseren in Suriname, en verder biedt Cannabis behalve belastinginkomsten nog vele andere voordelen, zoals ;

– Toerisme,
– Minder arrestanten,
– Minder rechtbank zaken , kosten besparend voor de staat,
– Kosten besparend politiegevangenissen en voeding.

Het ontbreekt Suriname wel aan kennis op dit gebied. In Uruguay is men reeds begonnen met de verkoop van medicinale cannabis in apotheken.

Ook andere landen in Zuid-Amerika t.w. Argentinië, Chili, Puerto Rico, Colombia, Jamaica, en andere landen is men reeds begonnen met de teelt en productie van de afgeleiden.

Suriname kan deze deskundigheid vanuit het buitenland aantrekken. De Russen zijn experts op het gebied van chemie. Heel veel landen trekken Russische chemici aan voor hun eigen industrie.

Waterkant.net / Crickey Conservation Society 2017.

4.5 2 votes
Article Rating
Previous articlePanama Papers Whistle Blower Assassinated by Car Bomb in Malta
Next articleUS Air Force continues to refuel Saudi Warplanes that are bombing Yemen
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Domino
Domino
Member
26-09-21 18:36

Suriname is alleen maar goed als zij de fascistische opdrachten van Den Haag opvolgen.