De regering in Willemstad, Curacao heeft een gewijzigde ontwerp-Landsverordening uitzonderingstoestand ingediend bij de Staten.

Uit de Nota van Wijziging wordt duidelijk dat nu is vastgesteld dat beperkingen van de grondrechten vrijheid van drukpers, briefgeheim en onschendbaarheid van de woning nu alleen bij Landsbesluit in werking gesteld kunnen worden.

Landsbesluiten moeten ondertekend worden door de gouverneur en worden meteen aan de controlerende macht (Staten) aangeboden die er vervolgens een oordeel over kunnen vellen. Deze macht ligt nu dus niet meer bij de Mininster van Justitie alleen?

Deze bevoegdheden kunnen bovendien alleen in werking worden gesteld door middel van het Landsbesluit waarin de uitzonderingstoestand is afgekondigd.

Als extra waarborg voor de burgers is bepaald dat de bevoegdheid voor het inperken van de grondrechten alleen drie uitzonderingstoestanden te noemen, terrorisme, oorlog of militaire inval.

https://i0.wp.com/knipselkrant-curacao.com/wp-content/uploads/2021/01/Marine-Militie-oefenen-bonaire.jpg?w=696&ssl=1

Helaas houden NL’se Landmacht militairen op Banda Abao al razzia’s samen met andere gewapende NL’se politie eenheden (RST).

Gezien de vele discussies die er zijn geweest in aanloop naar de openbare behandeling in de Staten kan worden geconcludeerd bezorgd was over de reikwijdte van het ontwerp en over de mogelijkheid die er bestaat tot misbruik van bepaalde bevoegdheden die aan het burgerlijk gezag worden toegekend.

https://i0.wp.com/knipselkrant-curacao.com/wp-content/uploads/2018/12/Rogier-van-der-Heuvel-Inselair.jpg?w=696&ssl=1

Het Bestuur van de Orde van Advocaten zag voorts geen reden voor paniek over de Corona Noodwet. De deken van de orde van Advocaten van Curacao, vond de wet volstrekt normaal en nodig in een democratische rechtsorde?

We moeten ermee leren leven dat het nodig is om de overheid in staat te stellen de verspreiding van het Corona-virus te waarborgen en waarnodig af te dwingen?

De Dictatuur / ABC Flash Point News 2020.

4.9 8 votes
Article Rating
Previous articleVladivostok Black Out after Deep Freeze cripples City Infrastructure
Next articleRepublicans File Emergency Lawsuit to Block Certification of Election Results
Subscribe
Notify of
guest

15 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Harikiri
Harikiri
Member
30-11-20 01:38

Meneertje van den Heuvel is een zielig portret?

Constantijn
Constantijn
Member
Reply to  baronmaya
01-12-20 01:41

Zo zie je maar dat vele advocaten tegenwoordig gewoon een onderdeel zijn geworden van de lobby (afpersing en omkoping)?

Alexander
Alexander
Member
Reply to  Harikiri
01-12-20 16:24

Gewoon een zakkewasser van huisuit, die meedoet aan het privatiseren van publieke eigendommen die dan vervolgens geen belastingen (WB-OB) afdragen?

Alexander
Alexander
Member
Reply to  Harikiri
03-12-20 22:48

Curacao verkeerd in een verre staat van ontbinding?

Karin
Karin
Member
Reply to  Alexander
22-01-21 03:42

Meer dan nu zal de quarantaine gecontroleerd worden, ook door reizigers te verplichten hun reisschema en verblijfplaatsen bekend te maken. Er bestaan al reisbeperkingen sinds medio vorig jaar, maar de controle erop laat in veel lidstaten te wensen over. Twaalf lidstaten registreren volgens EU-ambtenaren überhaupt niet wie er binnenkomt. De Commissie komt begin volgende week met uitgewerkte voorstellen voor de reisbeperkingen.

Bai Laga
Bai Laga
Member
Reply to  Harikiri
06-12-20 16:26

Hiermee is een militaire dictatuur (per definitie) een feit geworden?

Karin
Karin
Member
22-01-21 03:44

De oproep van de zuidelijke landen om een vaccinatiekaart in te voeren, krijgt onvoldoende steun. Griekenland en Portugal willen dat zo’n vaccinatiekaart reizen mogelijk maakt en daarmee het toerisme weer op gang brengt. Landen als Nederland en Duitsland vinden het veel te vroeg hiervoor. Er is nog nauwelijks iemand gevaccineerd en het is onzeker of iemand na vaccinatie het virus niet meer verspreidt. Daarnaast is de discussie over voorrechten voor gevaccineerden (reizen) beladen: het leidt tot discriminatie en druk op mensen om zich te laten inenten. Von der Leyen denkt dat dit debat over enkele maanden wel gevoerd kan worden

Wieberen Tjeerdsma
Wieberen Tjeerdsma
Member
03-06-21 15:02

Zoeken naar de goeie oplossingen in plaats van voor iedere oplossing er twee problemen bij creëren….pleisterplakken is geen oplossing meer ……de wortel van het kwaad zal uit de etterende wond moeten. De regering heeft gangreen. door de werken van de duisternis te doen zijn hun vingers al zwart. De regering moet oplossen….als ze zo doorgaan eventueel in zwavelzuur……de enige oplossing om zaken eens effectief op te kunnen lossen…… We moeten die losgeslagen kliek nu lossen, voordat ze ons mee naar beneden haalt……het schip van staat maakt water….we zien de ratten lopen om in veiligheid te komen……de bevolking heeft zeker drie… Read more »