Wat er echt gebeurt? We worden door parasieten leeggezogen. Wie zijn die parasieten?

Grote beleggers in aandelen en vastgoed, die zoveel hebben dat ze gebruik kunnen maken van de beste adviseurs die hen als dikbetaalde hoeren nog rijker maken en met behulp van derivaten beschermingsconstructies bouwen waardoor hun winst vrijwel onaantastbaar is.

In de jaren na de crisis hebben ze toegeslagen. De lage rente heeft ze in staat gesteld om gigantisch te profiteren van leverage.

Wat is leverage? Het verhogen van de winst op je eigen geld door met zoveel mogelijk goedkoop geld van anderen te financieren. Spaarders krijgen niets, grote beleggers de hoofdprijs.

Daarbij enorm in het zadel geholpen door meneer Draghi. In de afgelopen jaren zijn er gigantische bedragen naar die categorie gestroomd. 

Als je dan weet dat geld bijna helemaal door schuld ontstaat, dan begrijp je dat allen die moeten lenen om een huis, een auto et cetera aan te schaffen, of die moeten lenen omdat ze hoge uitgaven hebben waarvoor geen geld is, dat zij steeds dieper in de schuld komen en dat dat geld stroomt naar de beleggers.

Die het vervolgens niet investeren in de echte economie op een manier dat we er op termijn beter van worden.

Ze koesteren hun bezit als Dagobert Duck, vooral omdat veel geld veel macht geeft. Zo worden we leeggezogen en wordt de koopkracht steeds meer aangetast.

Dit is het grootste vergrijp tegen de mensheid. En vrijwel niemand heeft het in de gaten omdat we voortdurend worden afgeleid van waar het echt om gaat.

Dat er een kleine groep ‘mensen’ is die denken dat de wereld van hen is en dat alles wat hun belang dient gerechtvaardigd is, waaronder het vernielen van de natuur, het uitputten van de aarde en het voeren van oorlogen om nog meer bezit en nog grotere macht.

Wij ontkomen maar op een manier aan hun greep en dat is dat alle mensen die begrijpen wat er gebeurt met elkaar gaan samenwerken om de economie opnieuw van onderen op uit te vinden.

Zonder het giftige geld dat ons wordt voorgehouden als kraaltjes en spiegeltjes om ons te laten leveren zonder dat we ons beseffen dat wij het zijn die leveren en niet de gasten met hun geld en macht. Laat je niet meer afleiden.

Ad Broere / ABC Flash Point News 2019.

4.7 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fukushima
Fukushima
Guest
05-09-20 12:32

In simpel NL’s, privatiseren van publieke eigendommen om daar winst uit te slaan en geen belasting over te dragen aan de staatskas?