Omdat de Hoge Raad in de zogenaamde Urgenda zaak heeft bevolen om de uitstoot van broeikasgassen in Nederland in 2020 met 25%, in vergelijking met 1990 terug te dringen, moet Curaçao ook vergelijkbare maatregelen nemen inzake deze ontwikkeling.

Die taakstelling is moeilijk haalbaar. Waarschijnlijk Nederland zelf niet verder dan ongeveer 20%. Hoogleraar Rob van Gestel en de Curaçaosche docent bestuursrecht Jeff Sybesma stellen dat het hoogtijd is ook in de Caraibische delen van het Koninkrijk klimaat maatregelen te treffen.

Volgens het duo is er op Curaçao nogal wat te behalen, want met name door de olie raffinaderij behoort het tot de landen met de hoogste uitstoot per inwoner?

Dus omdat het de grootste raffinaderij van het Caraibisch gebied is, en er in verhouding weinig mensen op het eiland wonen, wordt de uitstoot als alarmerend aangewezen?

Nogal een verwarrende constatering van een stelletje specialisten op dit gebied. Dus voor de goede orde van zaken, als het eiland meer bewoners zou hebben gehad, dan zou de gemiddelde uitstoot dalen, en het vervuilings probleem minder aanwezig zijn? Wow.

De uitverkorenen gaan verder en stellen daarom dat voor de regering op het eiland allang duidelijk had moeten zijn dat het terugdringen van de CO2 uitstoot ook hier prioriteit heeft.

Zij stellen duidelijk ten onrechte dat er geen herstart van de raffinaderij zonder CO2 reduktie mogelijk mag zijn. Dit zal de Kletsch groep wel erg fijn vinden, dat er zo tussendoor willekeurig met de voorwaarden omgesprongen wordt.

Op deze wijze wordt het pretpakket een stuk duurden voor de bedrijven zwendelaar, en zal een lening bij de banken nu wel afgewezen worden. Zo wordt het voor deze $1 Koninkrijks handlanger mogelijk gemaakt om de toegeeigende raffinaderij zonder pardon maar te gaan verkopen, en het personeel met een kluitje het riet in te sturen.

Zeer opvallend in deze benadering blijkt dat de zwaar vervuilende toeristen industrie vrolijk verder mag gaan met het vervuilen van het eiland. Dat heet dan autonomie?

Immers is nu duidelijk geworden dat een afgelegde kilometer per persoon met een vliegtuig 10x zoveel emissies zal opleveren in vergelijking met het rondrijden in een V-8 automobiel.

Dit is dus de definitie van een doelbewuste riool politiek die door deze grappenmakers naar voren gedragen wordt. De ene is wel vervuilend en de andere weer niet? Op deze wijze raakt het eiland van de regen in de drup.

Deze vorm van georganiseerde discriminatie zorgt voor een toenemende werkeloosheid en de daaraan verbonden armoede. De landskinderen mogen door deze PAR/MAN regering en hun trieste handelswijze opzouten riching het kikkerland, waarmee het deportatie proces in gang wordt gebracht.

Na het weggeven van het vliegveld aan een Zwitserse onderneming, die notabene alle opbrengsten van de luchthaven (toeristen) belasting in hun zak mogen stoppen, wordt de ISLA van kant gemaakt, zodat de kas inkomsten van het eilandgebied Curacao op een passende wijze worden geniveleerd.

En dan krijgen we het Cft op ons dak, die dan loopt te zeuren dat het eilandsbudget niet toereikend meer is, en er belasting verhogende maatregelen genomen dienen te worden? Eerst dus de keel dichtknijpen om vervolgens de boel nog meer naar de bezetters hun hand te draaien.

ABC Flash Point Horror News 2020.

4.5 2 votes
Article Rating
Previous articleDubai has to lower its Consumption of Water
Next articleIsrael tests Laser Weapon on Drones
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mundo Bizarro
Mundo Bizarro
Member
20-02-20 03:08

De olie raffinaderij vervuilt, maar de vliegende gebruikers van de produkten niet?

Bekaa Valley
Bekaa Valley
Member
Reply to  Mundo Bizarro
08-07-20 07:05

Voor de KLM en TUI worden natuurlijk uitzonderingen gemaakt, want die helpen met de ontwikkeling van de bezetters?

Tegida
Tegida
Member
Reply to  Mundo Bizarro
25-10-20 15:44

De massa toerisme industrie is de grootste vervuiler op aarde!

Niburu
Niburu
Member
Reply to  Tegida
10-01-21 22:30

Inderdaad?

Nassau
Nassau
Member
20-02-20 12:47

Wat een tentoonstelling, roven en plunderen van andermans bezittingen is dus aan de orde van de dag, zolang de PAR coalities blijven voortbestaan?

Bekaa Valley
Bekaa Valley
Member
08-07-20 07:03

Ja, dus laten we dan de ISLA maar sluiten, dan hebben we direkt ook een hogere werkeloosheid. En staken, dat mag niet, want dan zetten we direkt militairen in?