Jos Hillen, de nieuwe CEO van Flamingo Airport van Bonaire wil financiele steun van Den Haag om het vliegveld beter aan te passen voor de toeristen. Het is een klein eiland, 70% van de oppervlakte van Texel.

De luchthaven moet daarvoor plaats maken voor grotere bezoekersaantallen en voldoen aan internationale veiligheidseisen. Bonaire is de 4de luchthaven van Nederland en kampt nog steeds met de nodige veiligheidsproblemen.

De veiligheidsnormen gaan vooral over de obstakelvlakken van de platforms. Er geld daarvoor een vrije ruimte van 150 meter aan beide zijde vanuit het midden van de landingsbaan. Hierbinnen mogen dus geen vliegtuigen parkeren, maar dat gebeurt nu wel.

Op alle huidige platforms staan de vliegtuigen te dicht bij de baan geparkeerd. Volgens de normen van de International Civil Aviation Organization mag dat niet. Maar de KLM en TUI konden geen geld verdienen zonder deze regel te overtreden. Dat moet nu gaanveranderen.

Op dit op te lossen heeft Bonaire International Airport een Maserplan ontwikkeld. Onderdeel van dat plan is een nieuw terminal gebouw voor de toeristen en drie nieuwe platformen om deze tak van industrie te ondersteunen.

Hiermee wordt dan ingespeeld op een geplande passagierstoename op het vliegveld en de groei van de zogenaamde high-end toerisme op Bonaire. Wat de bevolking daaraan zal overhouden blijft vooralsnog onduidelijk.

Het platform van de nieuwe internationale terminal zal drie Nederlandse wide-body vliegtuigen en vier vliegtuigen ter grote van de Amerikaanse Airbus-320 en/of Boeing 737, moeten kunnen gaan bedienen.

Op het gebied van luchtvervuiling die vliegtuigen met zich meebrengen is er geen vuiltje aan de lucht als het om geld draait.

De bestaande terminal zal dan uitsluitend nog voor vluchtverkeer dienen. De nieuwe terminal is dan alleen voor de voor het internationale verkeer met twee eigen begagebanden.

Luchtvaartnieuws Magazine / ABC Flash Point Caribbean News 2021.

4.8 6 votes
Article Rating
Previous articleAncient Maya Site shows that the Culture even Colonized Florida
Next articlePhilippines wants the US military to start Paying for using their Land for War Games
Subscribe
Notify of
guest

13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ferfelu
Ferfelu
Member
17-02-21 23:22

Tourism stands for eco-terrorism and is based on a WW II Nazi formula?

Rita Lama
Rita Lama
Member
Reply to  Ferfelu
31-03-21 18:37

Ook leggen de dictators uit Den Haag de bevolking regels op die zelf in NL genegeerd worden. Zelfs een tik op de vinger of boos zal voortaan beschouwd worden als kindermishandeling volgens Blokhuis van VWS?

Ferfelu
Ferfelu
Member
18-02-21 00:21

Living in a mental asylum?

Ladron Mundial
Ladron Mundial
Member
20-02-21 13:23

Toerisme verzorgt afval en zorgt niet voor een prijsvoordeel voor de consument?

Just4Fun
Just4Fun
Member
08-06-21 23:34

Luchtruim routes boven Bonaire werden veranderd waardoor de vliegtijd en dus ook de brandstofkosten met ruim 50% toegenomen? Het sneltste vliegtuig, de Beechcraft deed er normaal 12 minuten over, dat worden nu 19 minuten?

Just4Fun
Just4Fun
Member
Reply to  Just4Fun
08-06-21 23:37

Het excuus, vliegtuigen moeten het noordelijke Brandaris natuur reservaat gaan vermijden, tenzij dit boven de 6.000 voet gebeurt, met als resultaat dat nu de grootste Flamingo kolonie op het eiland (LAC) met de overlast opgezadeld wordt?