In een parlementaire democratie bestaat geen ruimte voor regeringshandelingen die niet onder parlementaire controle vallen.

Daarom is het onrechtmatig aanpassen van Landkaarten, om zodoende toeristische bestemmings wijzingen voor de resort op Jan Thiel tot stand te brengen, onrechtmatig en tevens in strijd met het publieke conserverings belang.

Hele mensen zijn rijk ten bate van de ander. Halve mensen zijn rijk ten koste van de ander! Handhaven alleen als er NL’se belangen op het spel liggen?

Zowel Chogogo, als Papagayo en Morena Resort verkregen op deze wijze bouw vergunningen toegespeeld die in strijd waren met het EOP-1997. Ook Corendon’s Magrove resort speelt met vuur onder het motto van duurzame ontwikkeling.

Rechterlijke uitspraken worden door het kabinet van Rhuggenaath en consorten door het slijk gehaald of genegeerd. Men doet zoals het uitkomt, zolang de toerisme sector maar kan doen waar zij zin in hebben. Geld verdienen en onkosten met publieke gelden afdekken.

Van handhaven komt er weinig terecht als politieke tegenstanders en kritische journalisten en sociale partners door de onbetrouwbare en ter kwader trouw opererende lokale APC netwerken worden vervolgd en geintimideerd.

https://i0.wp.com/caribbeannetwork.ntr.nl/files/2020/05/Foto-3-1.jpg?resize=696%2C392&ssl=1

Deze ontwikkelingen wijzen jammer genoeg dat er in een relatief korte periode het heel snel bergafwaarts kan gaan met een samenleving.

We hebben niets aan mooie lege woorden van volksvertegenwoordigers die beloven wettelijke EOP conserverings gebieden en mangroven te beschermen, door anderzijds bouwvergunningen af te geven aan natuurlijke beroeps misdadigers.

Wat we nodig hebben zijn beschermingswetten die gehandhaafd worden, zodat bulldozers in beslag kunnen worden genomen en de natuur door de overtreders worden hersteld.

Niet duurzame ontwikkeling van de lokale kustgebieden hebben er voor gezorgd dat Curacao 60% tot 80% van de mangroven en visstand verloren zijn gegaan volgens Green Force.

Nu is er weer een nieuw verkavelingplan bij Jan Sofat naast een rijk mangrove gebied en ook Corendon is aan het uitbreiden midden in een relatief groot mangrove bos, waar het grootste hotel van Curacao zal moeten worden neergezet.

De return of tourist investment laat verder veel te wensen over, waarbij de budget tekorten van het kabinet met belasting geld moeten worden aangezuiverd, door middel van verkoop van landhuizen, UTS  en andere publieke eigendommen.

Crickey Conservation Curacao News 2019. 

4.7 3 votes
Article Rating
Previous articleAeroflot canceled order for 22 Boeing Dreamliners
Next articleEU signs counter-migrant agreements with Albania and North Macedonia
Subscribe
Notify of
guest

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Anglo Zio-Nazi Swamp
Anglo Zio-Nazi Swamp
Guest
01-04-20 20:41

Dit zijn beroeps misdadigers die hun vergunningen kopen door minister af te persen, en dan de entiteiten gebruiken om drugsgelden wit te wassen?

Methusalem
Methusalem
Member
Reply to  baronmaya
03-08-20 10:55

Het vervalsen van EOP kaarten en andere documentatie is heel normaal voor deze zogenaamde ontwikkelaars?

Pogacar
Member
Reply to  Anglo Zio-Nazi Swamp
17-07-22 11:43

Toch oogt het makkelijker om de klacht makers van de weg te rijden en te verwijderen uit de woonbuurt van Jan Thiel.

Ninja
Ninja
Member
29-05-21 21:27

Op Curacao doen ze liever niet aan handhaven, komt niemand goed uit. Van een woonbestemming een recreatie speeltuin maken en vakantie huizen verhuren past in dit schema?

ROM1984
ROM1984
Member
06-06-22 23:44

OMBUDSMAN IS CORRUPT EN ONDERSTEUNT DAARMEE ECO-TERRORISME.

Five Eyes
Five Eyes
Member
27-01-23 00:52

APC rommelt maar wat weg met het pesioen spaargeld geld van de burgers?

Peace101
Peace101
Member
Reply to  Five Eyes
27-01-23 00:53

Zo kunnen de Grijze Wolven doen waar ze zin in hebben, en lokale mensen weren op het hotel te bezoeken?