In en rond het Binnenhof is machtsverstrengeling de normaalste zaak van de wereld. De achterkamertjes zijn uitgewoond en stinken naar slappe was. De democratie lijkt te zijn bezweken onder het gewicht van de draaideur waardoor politici in en uit lopen.

De verwevenheid tussen de politiek en de belangen van het bedrijfsleven is dusdanig uit de hand gelopen dat de democratie veel te vaak buitenspel staat. Het thema corruptie is in Den Haag onbespreekbaar en ondertussen lijkt de Eerste Kamer meer op een lobbyclub dan op een senaat.

Op het ene moment zijn ze lobbyist voor een machtig bedrijf en even snel wordt die functie ingeruild voor een baantje bij de overheid. Zakelijke belangen staan daarbij centraal en er is weinig transparantie te bekennen.

Corruptie betaalt goed. Bedrijven met een welgevulde portemonnee kopen simpelweg politieke invloed en zijn niet te beroerd om partijkassen te spekken.

In 2010 stortte een bedrijf dat adviezen geeft over corporate finance een donatie van 100.000 euro in de campagnekas van het CDA. Dit leidde tot een klein relletje zonder consequenties.

Donaties aan politieke partijen zijn in Nederland niet verboden maar cadeautjes die hoger zijn dan 4.538 euro moeten gemeld worden in het jaarrapport van de partij. Het CDA hield het steekgeld buiten de boeken en beloofde de suikeroom anonimiteit.

De Christendemocraten overtraden ongegeneerd de wet en nog steeds weten we niet wie deze weldoener is geweest.

Wat we wel weten is dat Jan Peter Balkenende na de verkiezingsnederlaag van 2010 in dienst trad als raadsman bij Ernst & Young, een accountantskantoor dat bedrijven adviseert over belastingontduiking.

De lagere ambtenarij is niets beter. Politie plundert onschuldige burgers met de raarste smoezen, kinderbescherming plaatst kinderen uit huis voor de raarste smoezen, terwijl die kinderen vaker bij pedofielen terecht komen, dan dat er ouders pedofiel waren.

Misdaad loont in dit land. Immigranten worden gebruikt om het volk te verzwakken.

Misdadigers op heterdaad betrapt laat men onmiddellijk vrij na een telefoontje met een advocaat, advocaten verdienen riante bedragen met zaken recht te trekken van pro deo advocaten die niet meer zijn dan een knecht van de aanklager.

Eerlijke collega’s worden vaak weggepest, om corruptie op de werkvloer onder de tafel te houden. Vervolgens raken eerlijke mensen regelmatig werkloos, die werkeloosheid wordt vervolgens aangevallen met staatspropaganda.

Kleuters krijgen seksuele voorlichting. Als ouders weigeren hun kind te vergiftigen met giftige vaccinaties kan hun kind afgenomen worden. Protesten worden in een kwaad daglicht gesteld door een samenwerking tussen corrupte politie en pers.

Docenten in het hoger onderwijs die de waarheid vertellen over hun vakgebied kunnen in veel gevallen hun ontslag tegemoet zien.

Dit is maar een tipje van de sluier. Want de oorzaak is historisch, tamelijk eenvoudig, alleen, alle historici ontkennen de oorzaak.

De vakken Biologie en Geschiedenis zijn voor een groot deel geheimhouding met leugens en propaganda, maatschappijleer en sociologie zin regelrecht socialistische propaganda.

Psychologie en psychiatrie zijn onzin verhalen, de kwakzalvers verdienen een salaris dankzij een papiertje en niet dankzij bewezen genezingen.

Het geld voor de zorg wordt slechts ten dele besteed aan zorg, een deel van dat geld is regelrecht Inquisitie.

Jack de Vries JSF

En dit wordt allemaal ontkend in de media. Journalisten verliezen hun baan als ze informeren, maar worden gepromoot als ze propageren.

Blogs worden onderaan de zoekresultaten geplaatst door zoekmachines, propaganda verschijnt bovenaan in de zoekresultaten.

Van mensen die informatie verstekken worden websites neergehaald, copyright wetten worden vaker gebruikt voor censuur, dan voor beschermen van copyrights.

Zelf moest ik stoppen met bloggen, omdat de geheime dienst mij thuis ging bedreigen met stillen, die de politie versterkingen een straat verderop hadden staan en/of wonen.

Plunderen in samenwerking met de belasting dienst en banken van alles wat ik heb, mijn goede naam kapot maken waar ze maar kunnen, waarbij ik mij alleen nog maar veilig voel als ik gangsters tegen kom.

Als je denkt dat we in een democratisch land leven dan zit je er mijlenver naast. Nederland is een corpocratie waarin de volksvertegenwoordiging en de ambtenarij volledig in dienst staan van welke goedbetalende lobby (lees : omkoping en afpersing) dan ook.

Trêveszaal

Als het aan de politiek ligt dan moet dit vooral zo blijven. Een democratisch gekozen staatshoofd, burgemeester, regeringsleider of commissaris van de koning zit er echt niet in. Het gezelschap doet de selectie liever zelf.

Er wordt ook geen lobbyregister bijgehouden waarin we kunnen zien welke politicus dineert met welke lobbyist. Vergaderingen vinden achter gesloten deuren plaats en worden pas besproken in de Tweede Kamer als ze heimelijk zijn afgehamerd.

Als alle vergaderingen openbaar zouden zijn dan werden we een hoop wijzer. De vermenging van de politiek met zakelijke belangen is zuivere corruptie, maar… als een uitkeringsgerechtigde een administratief foutje maakt dan zijn de pas echt de rapen gaar! Nederland en de Antillen zijn in een staat van ontbinding.

Skidoo Sjakie / AB  Flash Point Politiek News 2019.

4.7 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Seven Deadly Sins
Guest
09-06-20 13:45

De Antillen worden met open ogen naar de slachtbank geleid, zodat NL alle overige zaken ook kan overnemen/afpakken.

Shaka Zulu
Shaka Zulu
Guest
Reply to  baronmaya
14-07-20 11:20

En bij een eventuele opstand van het volk, worden dan militairen ingezet om het protest van de kaart te vegen?

Bigote
Bigote
Guest
26-07-20 12:22

Makkelijker zaken doen zo, lekker OG en vergunningen kopen om zo lucratieve belasting ontwijkende winsten te boeken?

Superstar
Superstar
Guest
06-04-21 11:15

Money is the Key factor of so-called development?

Django
Django
Guest
Reply to  baronmaya
29-04-21 01:34

Noemen ze hervorming en ontwikkeling?