De Centrale Bank van Curaçao heeft Ennia Caribe met onmiddelijke ingang onder curatele gesteld met goedkeuring van Rechter Sijsma, die mee ging met het verzoek van de CBCS en achtte de noodmaatregel daarom verdedigbaar?

Ennia en haar advocaten tekenden nog protest aan tegen de noodmaatregel, maar Rechter Sijsma gaf daar zoals verwacht geen gehoor aan.

De Centrale Bank baart grote zorgen over de solvabiliteit van de Ennia. Eerder ook uitte De Nederlandse Bank (DNB) haar grote zorgen over de solvabiliteit van de verzekeraar, die ook een zeer grote pensioenpot zou beheren?

Via een web van vennootschappen die allen uiteindelijk toebehoren aan grootaandeelhouder Ansari, zou minstens als $1.5 miljard aan verzekerings- en pensioengelden zijn weggesluisd

Volgens CBCS heeft Ennia 50% van de verzekeringsmarkt op zowel Curaçao en St. Maarten in handen, terwijl Ennia Caribe zelfs 80% van de pensioenmarkt in handen zou hebben.

Door de maatregel kan CBCS de groep herstructureren en de solvabiliteit van de verzekeraar veilig stellen, dan wel voorkomen dat Ennia nog verder wordt leeggezogen.

De Centrale Banken in de wereld zijn bijna allemaal in het bezit van de Rothschild clan, die de kapitistische markten en haar Westerse geldstromen in de goede richting behoren te sluizen.

Curacao ligt geografisch in de Venezolaans economische zone, wat veel activiteiten met zich meebrengt, waar het Koninkrijk niet direct mee gediend is. De koloniale toezichthouders controleren het Caribisch Koninkrijk vanuit politiek Den Haag.

Doordat Curacao over de afgelopen 25 jaar geen gelijk educatief scholings systeem meer had, nam de werkeloosheid en dus de criminaliteit exponentieel toe, wat een ongehoorde economische deportatie tot stand bracht.

https://i0.wp.com/static01.nyt.com/images/2019/12/17/world/17france-pensions-explainer/17france-pensions-explainer-videoSixteenByNineJumbo1600.jpg?resize=696%2C392&ssl=1

Politieke landsverraders hebben Curacao in de diepste kelders van hel geworpen, waarbij rovende koloniale plunderaars vrij spel kregen toebediend. Wiels werd vermoord door handlangers en Schotte werd tijdelijk aan de kant geschoven door NL’se rechters.

Het vliegveld (CAP) en de haven (Damen) werden al aan derden gegund, waarbij nu alleen nog de Isla omver gedonderd moet worden om alle lokale inkomsten aan banden te leggen, en zo de georganiseerde armoede te gebruiken voor het Zwaard van Damocles.

De randverschijnselen van het NL’s beleid verschijnen aan de horizon, met als slogun, if you ain’t Dutch you ain’t much.

Crickey Conservation Society 2018.

4.5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Diego Armando
Diego Armando
Member
18-03-21 11:54

Even de eigendommen stelen van Ansani?

Kidnapped by System
Kidnapped by System
Member
25-11-22 15:42

Inside job by the imperialist gangsters?