Curacao kan de eerste eiland donut economie van de wereld worden, gezien de uitdagingen van armoede, massa werkeloosheid, maar ook vervuiling en vernietiging van de natuur door ontwikkelaars en andere belasting ontwijkende entiteiten.

De initiatief nemer, Wintertuin Curacao denkt dat het donut model goed van pas kan komen en verricht daarom onderzoeken om de huidige stand van zaken op het eiland te analiseren, nadat Curacao na de introductie van de PAR een toeristisch etiket kreeg opgeplakt.

Zogenaamde lokale boeren, ingenieurs en bepaalde schooldocenten laten zich allemaal meezuigen in dit project, waarbij de afgelopen maanden werd samengewerkt het ministerie van economische ontwikkeling (MEO).

MEO riep het Project bureau Circulaire Economie op om zogenaamde duurzame initiatieven zoals Do-nuts economie te ondersteunen. Intussen bewegen de vliegende piraten schepen naarstig op en neer om de nederzettingen van personen en netwerken op het eiland te garanderen.

Tijdens workshop kunnen de deelnemers bijpraten en mogen zij vooral met eigen ideeen komen. Maar als de toeristen fabrieken en de verhuur van vakantie woningen nou een belasting gingen afdragen had Curacao nooit geen budgetaire problemen opgelopen.

Inmiddels werd een groot deel van de lokale bevolking omwille van de hoge werkeloosheid en de daaraan verbonden armoede (vrijwillig) naar Nederland gedeporteerd.

De luctratieve mensenhandel mocht er voor zorgen dat goedkope gastarbeiders voor de helft van het minimumloon de ontwikkeling ondersteunden. Ook de handel in toeristen werd anderzijds gepromoveerd door de enteiten die daar baat bij hadden.

In de tussentijd werden vele lokale bedrijven gesloten. Voorbeelden zijn de ingeleide ondergang van de eigen luchtvaart maatschappijen, de raffinaderij en nog vele andere aanzienlijk grote werkverschaffenden instanties.

De autonomie is een wassen neus omdat alles vanuit Den Haag bestuurd wordt, en nu is het de beurt aan de ondernemers om daar inhoudelijk nog beter aan mee te gaan werken. En bij sommige hotels, zoals dat van Corendon en Sta.Barbara worden lokalen zelfs zonder betaling verboden deze te lokatie bezoeken op hun eigen eiland.

Onder toezicht van het Cft en de 10-10-10 regeling deed dit proces het eiland de das om, waarbij geld als wapen werd ingezet. Hervomingen en privatiseringen gelden als de basis voor dit model. De nepautonomie verwaarloosde alle tradities en principes, inclusief de 500-jaar oude ontwikkelde cultuur.

Geen kleurrijke fruitbarkjes meer of anderzijds het Plaza hotel wat gesloopt moet worden. Beiden trekpleisters werden het meest op de ansichtkaarten verbeeld en de wereld rondgestuurd. Daar is nu niks meer van over. In ruil daarvoor komen er steeds meer belasting ontwijkende enteteiten bij, die het eiland botweg prostitueren voor eigen gewin.

Verder werden alle contacten met Venezuela afgebroken en werden de Chinezen verboden om het eiland te financieren, zodat Den Haag het rijk alleenheerser op dit gebied was. Geld wordt nu gebruikt als chantage middel, waarbij de media de belangerijke bijdrage levert.

Venezuela is een van de rijkste landen ter wereld voor wat betreft grondstoffen, zoals olie en goud. De bijdrage die Caracas leverde was gelijkwaardig en repectvol. Dat is nu verdwenen, mede met hulp van de VS die Venezuela met sancties met de grond gelijk maakte.

Nu moet de toeristen infrastructuur door de belastingbetaler opgehoest worden, wat per saldo niet veel belovends oplevert. Of terwijl, no return on investment. Zo overleeft geen enkele economie het op aarde.

Tot slot van deze genadeloze dictatuur wist Rhuggenaath openlijk te melden dat de nieuwe regering niet makkelijk onder de gemaakte afspraken voor het Landenpakket (Corona hulp) uitkomt. De definitie van afpersing en omkoperij ligt niet ver van dit verloop verwijderd.

De nieuwe afspraken werden gekoppeld aan de liquiditeits steun (lening) die Den Haag inzet en misbruikt om de ambtenaren salarissen door te betalen.

In een persconferentie gaf de PAR duidelijk aan dat niet alleen de politiek betrokken is bij de uitvoering van de zogenaamde ontwikkelingsplannen, maar vooral ook de sectoren zelf.

Dus met andere woorden kompleet dicht getimmerd plan, om het eiland verder naar de pijpen van NL te laten gaan dansen. De notariskantoren hebben het er maar druk mee en incasseren de overdrachtbelasting die vaak niet op de juiste wijze afgedragen wordt.

Poorthuis / ABC Flash Point Invasie News 2021.

4.9 7 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

48 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Arco Iris
Arco Iris
Guest
04-02-21 18:09

Toerisme staat synoniem voor hebzucht en tast de ziel van de mens ernstig aan?

Boer zoekt Vrouw
Boer zoekt Vrouw
Guest
Reply to  Arco Iris
04-02-21 18:11

Het toerisme op Curacao zorgt niet voor een direkte bijdrage aan de staatskas, De vervuiling die het verzorgt wordt niet afgerekend, waardoor het volk de kosten van deze moet bekostigen?

Babylon
Babylon
Guest
Reply to  Arco Iris
08-02-21 19:24

Verder rommelt het in het Cft en blijkt nu na onderzoek dat de levensduur van de burgers op de eilanden korter is door de tropen jaren. Toch gaan de mensen pas op 67-jarige leeftijd met pensioen? Dus harder werken en minder en korter genieten van het opgespaarde pensioen geld!

Boko Haram
Guest
Reply to  Arco Iris
15-02-21 00:33

TUI toont vanuit Chogogo Curacao live filmpjes in 270 winkel centra in NL om toeristen naar het eiland te lokken?

Ladron Mundial
Ladron Mundial
Guest
Reply to  Boko Haram
20-02-21 13:29

De wanhoop slaat toe, en de mensen handelaren en belasting zwendelaars hebben dit aan zichzelf te danken?

Ferfelu
Ferfelu
Guest
Reply to  Arco Iris
18-02-21 11:50

Den Haag blijft het wetenschappelijk ondeugdelijke en onrechtmatige PAR beleid ondersteunen zonder het volk in te lichten over de schadelijkheid ervan? De PAR negeert de door medisch en juridisch specialisten geschreven brandbrieven, burgerpetities en vele individuele en collectieve pogingen om u en de mede volksvertegenwoordigers te informeren over de medisch wetenschappelijke context waarin de Corona maatregelen gezien en beoordeeld dienen te worden. Het bij wet geregelde voorzorgsprincipe dient ter borging van de veiligheid en de gezondheid van onze kinderen, onze kwetsbare ouderen en alle overige leden van onze bevolking negevolgt te worden. U verzaakt uw plicht dit voorzorgsprincipe toe te… Read more »

Buraku
Buraku
Guest
Reply to  Arco Iris
27-02-21 11:19

Er raast een allesverslindend en niets ontziend beest over de aarde wat pas zal stoppen als alles vernietigd zal zijn en het al zijn vermeende vijanden en obstakels uit de weg heeft geruimd. Uit de as, de puin en de lijken wil het een nieuwe wereld opbouwen naar zijn beeld en gelijkenis …. The Dawn Of a New Day staat recht voor de deur en de dagen van Noah herleven. De aarde zal overspoeld worden door de giftige adem en urine van het beest en iedereen die geen arch heeft gebouwd zal er in omkomen. Dat is The great reset… Read more »

Jetro
Jetro
Guest
Reply to  Arco Iris
05-03-21 01:56

Slavery was never abolished.. just transformed !

Pipo de Clown
Pipo de Clown
Guest
04-02-21 21:08

Zo werd de sjieke woonwijk op Vista Royal te Jan Thiel omgetoverd in een vakantie park waar er nu zelfs met golf karretjes op straat rondgereden wordt? Dan maar niet te spreken over de overlast die de meestal dronken toeristen met zich mee brengen tot laat in de nacht?

Jaapi
Jaapi
Guest
Reply to  Pipo de Clown
07-02-21 10:41

Vista Royal dient als een nederzetting voor omhoog gevallen NL’se burgers die denken dat zij het wiel hebben uitgevonden?

Johnny be Good
Johnny be Good
Guest
Reply to  baronmaya
13-02-21 23:56

Ja, weinig zon in NL, nu wel lekker schaatsen voor de liefhebbers?

Pipo de Clown
Pipo de Clown
Guest
05-02-21 02:11

Venezuela vormt een potentiele dreiging voor het Koninkrijk der Nederlanden. Dat staat in een zogenaamde dreigings analyse van de AIVD. Het Venezolaanse leger zou betrokken zijn in de handel van goud, wapens en cocaine.

Jansen & de Jong
Jansen & de Jong
Guest
Reply to  Pipo de Clown
05-02-21 02:14

Het is juist andersom, maar dat zijn we wel gewend van de Zionistische pers eenheden. NL smokkelde voor $1 miljard goud per jaar uit Venezuela. Ook is NL een distributie centrum voor de Coke handel in Europa!

Djongo
Djongo
Guest
07-02-21 10:39

De PAR stelde allerlei wurg contracten op met de leiders in Den Haag, waarbij de volgende regering geen kant meer op kan gaan, behalve dan naar de voeten te dansen van de bezetters?

Jaapi
Jaapi
Guest
07-02-21 10:55

Nederland is wereld kampioen in vele takken van sporten, zoals cross fietsen (deelname Belgie en NL), korfbal (deelnemers 2 landen), schaatsen (deelname 10 landen).

Joepi
Joepi
Guest
Reply to  Jaapi
07-02-21 10:57

Intussen is het het enige volk op deze wereld wat ziektes aanwenst aan andere volgens het scheld woorden boek. Zoals bijvoorbeeld krijg te tering, cholera, tyfus, kanker, pleures, enz.

Kunta Kinte
Kunta Kinte
Guest
09-02-21 01:27

Heel veel mogelijkheden om te werken als chauffeur, ophalen vuilnis, berm onderhoud en beveiling van degenen die geen belasting hoeven te betalen?

Zombieland
Zombieland
Guest
09-02-21 22:23

Martina en Girigorie lanceren een plan om de hotel sector fl.125 miljoen toe te schuiven. Ze willen 625 buitenlanders aantrekken die in luxe accomodaties op Curacao zullen verblijven en hun werk digitaal vanuit Curacao verrichten. Nomads en Hibernators worden deze agenten dan genoemd.

Kees
Kees
Guest
14-02-21 12:18

Curacao lijkt op Benidorm waar ook massa toerisme de klok slaat, met het verschil dat ze hier ook nog in huurauto’s dronken rondrijden??

Ferfelu
Ferfelu
Guest
Reply to  Kees
18-02-21 02:03

Na Coho nu het CMT. eerder hadden we al de BAB en het Cft?

Ferfelu
Ferfelu
Guest
18-02-21 02:01

De PAR dictatuur stelt allelei overkoepelende organen aan, waarbij een eventuele nieuwe regering straks alleen nog maar naar de pijpen moet dansen van NL?

Ladron Mundial
Ladron Mundial
Guest
20-02-21 12:10

Zelfs het beheer van de parkeerplaatsen moet door een NL’s bedrijf vervangen worden. Hiervoor worden er 4 electrische laadpalen neergezet, zodat de duizenden electrische auto’s op het eiland daar gebruik van kunnen maken. Ook wordt digitaal betalen voor parkeren mogelijk gemaakt, zodat geld uit de roulatie kan worden gehaald?

Wieberen Tjeerdsma
Wieberen Tjeerdsma
Guest
22-02-21 02:50

Eeuwigheid en oneindig zijn relatieve begrippen en afhankelijken van taal. Zowel eeuwigheid als oneindigheid zijn cycli, die een werkelijkheid vertegenwoordigen en primair afhankelijk van toegang tot informatie, welke de begrenzers zijn van de werkelijkheden. Niet ieder mens leeft in de zelfde werkelijkheid, vandaar de grote taalstoring die een definitieve breuk tussen werkelijkheden maakt in taalverwarring, die leidt tot begripsverwarring, waardoor er geen communicatie meer mogelijk is tussen die werkelijkheden, anders dan door een zwart gat, waarin alles omgekeerd wordt en zich gedraagt als antimaterie in een omgekeerde wereld, waar de man de vrouw wordt en de vrouw de man en… Read more »

Bachaga
Bachaga
Guest
06-03-21 10:25

En pasant wordt Jamaloodin maar veroordeeld door corrupte NL’se rechters, die hem zonder motief en op basis van een paar valse getuigenis verklaringen, tot 30 jaar gevangenis straf veroordeelde??