Het kabinet in Den Haag zegt dat het zich op milieugebied niet meer dan andere Europese landen wil inspannen.

Uit een gepubliceerde analyse van natuur en milieu in 2012, blijkt dat de Nederlandse lucht-, water- en bodem kwaliteit de meest vervuilde zijn van Europa.

De belangerijkste boosdoeners zijn vliegtuigen, vee, auto’s en kolencentrales. Dat is slecht voor de Volksgezondheid en dus de Economie vertelde Tjerk Wagenaar, directeur Natuur & Milieu.

Alle Noord- en West-Europese landen, met uitzondering van Belgie doen het beter dan Nederland. Nederland staat op de laatste plaats in Europa (#27) voor bodemkwaliteit.

De Nederlandse bodem is verontreinigd met stikstof en fosfaat, afkomstig van de grote veestapel. NL voldoet niet aan de EU-nitraat richtlijnen of voorwaarden en heeft daarom van Brussel een ‘uitzondering’ op de norm gekregen!

Nederland heeft ook het meest vervuilde oppervlaktewater van Europa (plaats #27). De kans dat NL van deze laatste plaats afkomt is zeer klein omdat het kabinet Rutte structurele bezuinigingen op het waterbudget heeft vastgesteld op 150 miljoen euro.

Met Belgie en Luxemburg heeft Nederland (Benelux) de hoogste gemiddelde uitstoot van stikstofdioxide per km2. De concentratie fijnstof ligt in NL 25% hoger dan het EU gemiddelde. Gezondheidsschade voor veel mensen en aantasting van de natuur zijn het gevolg.

De resultaten in dit rapport zijn volledig gebaseerd op gegevens van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) , PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) en EEA (Europees Milieuagentschap).

Waarom mist regelgeving voor chemisch afval in Nederland? Omdat Nederland op die manier de grootste misdadige gifvermengde stookolie voor containerschepen kan leveren!!! GOED VOOR DE ECONOMIE?

Nederland importeert zelf chemisch afval om via dat mengproces goedkope zwaar vervuilde stookolie wereldwijd te leveren aan tankers die er speciaal voor omvaren naar Rotterdam. En dan maar de oceanen massaal vervuilen. Het is een gotspe.

En dat terwijl er mensen zijn die hard werken en hun ziektekosten en energiekosten niet meer kunnen betalen en anderen die naar de voedselbank moeten. Het wordt tijd dat de afkalvende middenklasse een rode pil krijgt toegediend en wakker wordt!

Nederland haalt het Kyoto doel alleen door aankoop van buitenlandse emissierechten. Een zakelijke truc om lucratieve vervuiling rendabel te houden. Echt natuur vriendelijk zijn moet toch aan andere waarden getoetst worden.

Knak de Worst / Crickey Conservation Society.

4.7 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Green House
Green House
Member
26-03-20 12:07

Niet alleen het meest vervuilde land qua natuur, ook wat zaken doen betreft?

Bazooka
Bazooka
Member
Reply to  Green House
16-08-20 19:25

Hahaha, da’s een goeie, maar achter ieder dubbeltje schuilt een Jood, maar het koperdraad werd uitgevonden door twee NL’ers die aan een cent trokken?

Beware
Beware
Guest
22-04-20 13:25

En de corrupte media maar de vinger naar een ander blijven wijzen?

Dolfijn
Dolfijn
Member
26-10-20 12:40

En nu probeert NL de Antillen te wijzen over hoe zij met de natuur moeten omgaan? Geen dunnen plastic tasjes meer, waar alle andere in plastic verpakte artikelen worden meegenomen. Supermarket produkten blijven dus in plastic verpakt. Zeer doeltreffende maatregelen?? Typisch en zeer hypocriet.

Bob Barker
Bob Barker
Member
10-11-21 14:25

Benelux op haar smalst?