De volksvertegenwoordigers op Curaçao hebben alsnog onder dwang de doeltreffende arbeidsinkomsten van de ambtenaren met 12.5% ingekort,  terwijl Sint-Maarten de pensioenleeftijd moest verhogen van 62 naar 65 jaar?

De arbeidsvoorwaarden die bij tropen jaren gelden werden op een noodlijdende wijze vermorzeld door de politici uit Den Haag. Met military patrouilles op de eilanden lijkt het verdacht veel op afpersing en chantage van de bovenste orde?

De EU in Brussel gaat hoogstwaarschijnlijk (alleen NL is nog daartegen) instemmen met een plan om een subsidie van 750 miljard euro ter beschikking te stellen ter compensatie aan de door Corona getroffen economien van de Corona Europese deelstaten.

Nederland stelt op een zeer dictatoriale wijze hele andere eisen voor Corona-leningen aan de relatief kleine economien van de getroffen kolonien in het Caribisch gebied.

Curaçao en Sint Maarten moeten dus voldoen aan de voorwaarden om zo nieuwe leningen te kunnen krijgen voor het opvangen van de financiële gevolgen van de Corona-crisis.

De werkelijke financiele gevolgen van dit soort afperserijen zullen, onder het motto van veiligheid en sociale ontwikkeling, de autonomie geheel de das omdoen en daarmee de eilanden verder naar de afgrond loodsen.

Beide eilanden hebben dringend behoefte aan extra geld, maar een kleine week geleden lukte het in Nederland niet om hierover een akkoord te kunnen bereiken met de als militair opgeleide staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties.

In de komende weken zal er verder overleg moeten plaats vinden om ook andere wijzigingen te bereiken. Het is dwingend noodzakelijk dat de eilanden kunnen laten zien dat ze aan de gestelde eisen voldoen.

Niks aangeharkt tuintje, strijdende Haagse politici nemen op de Antillen de macht over. Ambtenaren en werknemers van semi-overheid bedrijven, moeten alleen op Curacao 15% van hun inkomsten inleveren, de NL’se gemeenten zelf doet men daar niet aan mee?

Het aantal werklozen in Nederland zelf is in juni met 74.000 gestegen tot een totaal van 404.000. Daarmee had 4,3% van de beroepsbevolking geen werk, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Lekker op vakantie naar de Antillen, waar de vuilophaal diensten en de stroom- en water leverancier op scherp gezet worden. Geen goed idee, zelfs niet in een hotel. Bovendien vervuild vliegen per persoon 10x zoveel als het rondrijden in een V-8 auto.

CORONA MAATREGELEN bij de NEDERLANDSE LUCHTVAART en KLM ;

De wildgroei aan Corona-maatregelen heeft vliegen een soort Russisch roulette gemaakt. Maatschappijen en passagiers tasten volkomen in het duister wat wel en vooral niet mag.

Je hoeft niet eens al op Schiphol te zijn om geweigerd te worden. Wie op vakantie of familiebezoek naar Curaçao, Bonaire of Indonesië wil, moet eerst – maximaal drie dagen voor de vlucht – langs bij een commerciële instelling die PCR-coronatests doet.

Zonder die verklaring, kom je niet aan boord. Het nadeel van die tests: ze zijn ook positief als je Corona hebt gehad maar al lang bent genezen, tot wel drie maanden later.

Een vakantie op het water is door de Corona-crisis dit jaar populairder dan ooit en loopt als een tierelier.

EIGEN TUINTJE WIEDEN?

NL mag eerst wel eens in eigen land de rommel opruimen die er miljoenen burgers tentoongesteld wordt. Fraude met vaarbewijzen, het opsluiten en afgrendelen van ouderen in tehuizen, noem het maar op.

De kranten staan er vol van, zoals de geheime wapenzending van de Nederlandse regering in het najaar van 2017 verdween en vrijwel zeker in handen viel van beroeps terroristen in Libie.

De boeren van Farmers Defence Force (FDF) gaan tijdens de landelijke actiedag komende woensdag demonstreren bij het RIVM in Bilthoven.

Waarom de gifbeker helemaal leeggedronken moet worden op de Antillen is vervolgens nog een raadsel. De voorwaarden treffen alleen de bevolking op de eilanden en worden daarmee dus de aangewezen slachtoffers op de kolonies voor de kust van Venezuela.

Aruba hoopte donderdag een akkoord te kunnen bereiken, maar dat is volgens minister-president Evelyn Wever-Croes niet gelukt.

Het eiland hoopt nu alsnog op snelle overeenstemming met Nederland, anders kunnen in augustus de ambtenaren salarissen niet betaald worden.

ABC Flash Point Bribery News 2020.

4.7 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
40 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Abernathy
Abernathy
Guest
18-07-20 10:17

Afpersing voor de bovenste orde?

Seven Deadly Sins
Seven Deadly Sins
Guest
Reply to  baronmaya
13-08-20 00:31

Hervormingen doorvoeren moet niet leiden tot hogere belastingen voor de burgers, want zo wordt er namelijk geen maatschappelijke vooruitgang geboekt.

Invasion of the Punk
Invasion of the Punk
Guest
Reply to  baronmaya
26-07-21 21:44

Toerisme en promotie van homosexuelen vormt het rook gordijn van waar achter uit Den Haag de zaken in handen houdt?

Albert Heijn
Guest
Reply to  Abernathy
25-08-20 21:54

De kinderen die nu geboren worden stullen armer als hun ouders sterven.

Prins van Oranje
Prins van Oranje
Guest
Reply to  Abernathy
08-09-20 21:06

Gewoon beslag laten leggen om de Gouden Koets verdiend tijdens de Gouden Eeuw in de kolonisatie periode?

Abernathy
Abernathy
Guest
18-07-20 10:33

Volksvertegenwoordigers of zielige landsverraders?

Maton
Maton
Guest
Reply to  Abernathy
18-07-20 10:34

Curacao blijft dus maar een slaafse NL’se kolonie?

Wreckless
Wreckless
Guest
18-07-20 11:00

Mooi zo, dan de kunnen vuilnis ophaalkosten ook met 15% naar beneden, als de personeelskosten zo drastisch verlaagd worden?

Bo Mama
Bo Mama
Guest
Reply to  Wreckless
18-07-20 11:02

Geld wordt gebruikt als wapen om de bevolking kapot te maken. Alleen de NL’se investeringen moeten gewaarborgd blijven?

Dushi Food
Dushi Food
Guest
18-07-20 11:04

Weg met Knops en zijn militairen!!

Zio-Nazi Swamp
Zio-Nazi Swamp
Guest
18-07-20 11:09

Triest

Zio-Nazi Swamp
Zio-Nazi Swamp
Guest
Reply to  Zio-Nazi Swamp
18-07-20 11:10

Met voorbedachte rade anderen opzettelijk benadelen is strafbaar volgens de NL’se wet?

Zio-Nazi Swamp
Zio-Nazi Swamp
Guest
18-07-20 11:42

Politieke gevangenen, tijd voor onafhankelijk Curacao. NL heeft bewezen er een zooitje van gemaakt te hebben. De toezichthouders uit Den Haag en het Cft meten met twee maten.

Doos & Klaasvaak
Doos & Klaasvaak
Guest
18-07-20 11:57

Uitermate schokkend

Pinocchio
Pinocchio
Guest
18-07-20 12:10

Nou nog eens even de dollar als betaalmiddel invoeren, en dan is de geweldadige overname afgesloten?

Pinocchio
Pinocchio
Guest
19-07-20 13:43

Uitlokken opstand om maatregel van bestuur af te kondigen?

Planet Earth
Planet Earth
Guest
21-07-20 03:10

Een motie van wantrouwen zal stranden op een staking van stemmen, zodat de regering kan blijven zitten. Alcala-Walle zal de persoon zijn die zal bepalen wat er gebeurt. Als zij PAR de rug toedraaid, dan valt de regering alsnog?

Methusalem
Methusalem
Guest
02-08-20 13:06

NL’se dwang maatregelen zorgen voor nog meer werkeloosheid en armoede?

Min Pres
Min Pres
Guest
28-08-20 13:12

Volgens militair opgeleide dictator S Blok heeft Curacao nu al een negatief eigen vermogen (EV) en is de Rijkswet Caribisch Hervormingsentiteit niet in strijd met de autonomie. Dit nadat bekend is geworden dat het kapitaal drie keer zoveel groei zag in vergelijking met de economische groei, duidend op diefstal van publieke eigendommen?

Bon Futuro
Bon Futuro
Guest
Reply to  Min Pres
28-08-20 13:18

Nog effe wachten totdat de SVB omvalt, dan is het kringentje om de strotjes volledig afgesloten?