Schiphol kan weer meer reizigers aan dan in de maand juli. In augustus kunnen 73.000 passagiers worden vervoerd, een paar duizend meer dan het maximum in juli, 2022.

Schiphol heeft meer beveiligers aangenomen waardoor het de zomerdrukte beter aankan. Een tekort aan personeel leidde er de afgelopen maanden regelmatig toe dat het op de Amsterdamse luchthaven te druk werd.

https://i0.wp.com/i.huffpost.com/gen/3840196/images/o-SCHIPHOL-AIRPORT-facebook.jpg?w=696&ssl=1

Het verwachte aantal passagiers in de eerste week van augustus is nog wel dagelijks gemiddeld duizend te hoog, waardoor luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties wederom naar hun passagiersaantallen moeten kijken.

Vorige maand moest het dagelijkse aantal passagiers gemiddeld met 13.500 omlaag. Vluchten naar de Caribische kolonien konden ongestoord verder gaan. Meer dan 50% van alle reizende passagiers vlogen met een paar honderd vluchten naar de voormalige Antillen.

Schiphol zei eerder dat de maatregelen om de drukte en de hoge werkdruk aan te pakken voor het eerst hun vruchten afwerpen. Er zijn ongeveer tweehonderd nieuwe beveiligers aangenomen.

https://i0.wp.com/nltimes.nl/sites/nltimes.nl/files/styles/news_article_full/public/2017/05/800px-schiphol_check-in_2010-04-17.jpg?w=696&ssl=1

Ook is er een sociaal akkoord afgesloten tussen Schiphol en de vakbonden, met onder meer een zomertoeslag voor werknemers.

Luchtvaartconcern Air France-KLM heeft na magere coronajaren weer winst geboekt. De chaos op luchthavens drukte het herstel nog iets, maar de vraag naar vliegreizen steeg zo sterk dat het bedrijf toch zwarte cijfers kan overleggen.

Over het tweede kwartaal van 2022 boekte zowel het al eerder goed draaiende KLM als Air France winst. In totaal werd er door het concern een nettowinst van 324 miljoen euro behaald.

https://i0.wp.com/www.naarcuracao.com/wp-content/uploads/2017/09/KLM-TUI-Curacao-760.jpg?w=696&ssl=1

KLM is verantwoordelijk voor het grootste deel daarvan. De luchtvaarmaatschappij draaide een winst van 262 miljoen euro. Maar of de enrome miljarden lening aan het rijk nou terug betaald gaat worden blijft onduidelijk voor de pers.

Door de hoge winst in het afgelopen kwartaal kon KLM volgens eigen zeggen de leningen en staatssteun om door de Coronacrisis heen te komen gedeeltelijk aflossen. In totaal gaat het om 942 miljoen euro aan leningen bij banken en de overheid volgens de bewindslieden.

Het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern doet het met de kwartaalcijfers overigens beter dan sommige concurrenten. Zo leed de Britse prijsvechter Easyjet een verlies van 135 miljoen euro door de personeelstekorten en chaotische toestanden op vliegvelden in heel Europa. Het bedrijf moest de afgelopen maanden tienduizenden vluchten schrappen.

Volkskrant / ABC Flash Point Travel & Aviation Industry News 2022.

3 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Poccha
Poccha
Member
01-08-22 12:19

De vliegende piratenschepen moeten hun gemaskerde handlangers wel naar de veroverde gebieden kunnen blijven verplaatsen, zodat de bezetters de culturen en tradities van de beoogde lokaties, wel hervormd gaan en/of op de juiste passende wijze vertegenwoordigd worden door het Koninkrijk?

Don Chien
Don Chien
Member
Reply to  Poccha
01-08-22 15:12

comment image

Don Chien
Don Chien
Member
01-08-22 15:12

comment image?itok=Jo-OA3AP

Last edited 10 months ago by APB1961Curacao
Stannis Baratheon
Member
20-08-22 19:06

Goh, geweldig, kan natuurlijk de wereld niet zo maar in de steek laten. Teveel belangen op het spel hier, moeten wel kunnen blijven handelen in mensen (toerisme)?