Volgende week maandag bezoekt premier Rhuggenaath de Verenigde Staten waar hij een bepreking heeft met ringleiders van het Office for Foreign Assets Control, belast met de uitvoering en toezicht van sancties tegen PdVSA.

De anti-moraal ridder en lokale uitvoerder van de plannen in Den Haag heeft in Washington ook ontmoetingen met het State Department en Treasury Department.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft aangegeven dat binnen de kaders van de Rijksvisumwet er een wederzijds visumplicht kan worden ingevoerd met Venezuela.

De Amerikanen hebben verhinderd dat de PdVSA en Refeneria ISLA niet meer onder normale omstandigheden kon functioneren. De schade van deze vorm van intimidatie heeft Venezuela al meer dan $100 miljard en 40.000 doden gekost.

Toch wisten de Venezolanen, ondanks dat de raffinaderij niet meer draaide, de salarissen, pensioenen en hypotheken van de duizenden werknemers in stand te houden.

De grove wijze waarop de huidige regering omspringt met de lokale belangen is volstrekt ontoerekeningvatbaar. 

Peppie en Kokkie stelen de lugubere piraten show door Venezuela in een kwaad daglicht te stellen en doen, verder samen met de nep media en de VS, er alles aan om PdVSA voortijdig te laten ontsporen.

Zelfs het opkomen van de “Duitse investeerder” die nu al in onderhandeling is met de PAR om de raffinaderij over te nemen.

De ISLA werd desondanks, zoals wel bedoeld goed geraakt door de beslagleggingen van Conoco-Phillips, waarmee de produktie van olie tot stilstand kwam.

De Amerikanen konden ook beslag leggen op Citgo activteiten in de VS zelf, dan hadden ze hun zelf bepaalde vorderingen direkt in handen gekregen. Helaas werd de inzet steeds duidelijker, het lam leggen van de Venezolaanse olie produktie en handel.

De regering van de VS heeft verder op alle banktegoeden beslag laten leggen, zodat ook daar de kraan verder afgesloten werd. Rusland verzorgt nu de olie handel voor Venezuela en vervoert deze naar China.

Den Haag wil de ISLA laten sluiten, maar houden zelf hun eigen raffinaderijen in Rotterdam wel open. Als de ISLA door dit soort politieke malversaties haar poorten moet sluiten, is daarmee de laatste inkomstenbron voor Curacao van de kaart geveegd. 

Het Vliegveld werd al uit handen gegeven aan een Zwitserse onderneming die nu met lokaal belasting geld mooi weer spelen (verbouwing) en veel geld uitgeven aan de infrastructuur voor toerisme fabrieken die weinig geld opleveren. De opbrengsten en winsten worden niet namelijk niet verdeeld, die zijn alleen voor de CAP.

Ook de haven en de DOK Maatschappij werd door onze PAR “volksvertegenwoordigers” volledig uit handen gegeven aan derden. Het verwateren van publieke eigendommen en inkomsten moet Curacao budgetair uiteindelijk de das omdoen.

Het privatiseren van volkseigendommen (Eilandgebied Curacao) is een verkapte vorm van diefstal. PAR maakt zich daar hoofdzakelijk schulding aan, terwijl eigen statenleden rondrijden in peperdure ‘top performance’ bolides van ruim drie ton.

Sinds het aantreden van de PAR in de jaren negentig van de vorige eeuw en 10-10-10 is Curacao hard achteruit gegaan, ondanks dat alle stranden nu kompleet bezet worden door vakantiegangers.

Historisch hoge werkeloosheid en tierende armoede resulteerde daarom in enorme deportaties door middel van een enkele reis met de KLM naar Amsterdam.

Wel is de bevolkings- en huizen groei is toegenomen door een influx aan buitenlanders die door moderne vormen van mensenhandel als lage loonslaven door de Horeca en Bouw sectoren worden uitgebuit.

Om het verhaal niet al te negatief af te ronden, draaien de geldwas machines op volle toeren, waarbij de handel in wisselend onroerend goed zeer rendabel is gebleken. Wel staan er 10.000 woningen leeg. 

Helaas horen deze vormen van apartheid bij het kapitalisme, waar juristen de boel laten ontsporen om daarvan te profiteren. Ook de handel in goud uit Venezuela loopt als een trein, met $8 miljard over de laatste 5 jaar.

Toch zijn er in de laatste 25 jaar zijn er 25.000 woningen bijgekomen die vooral verhuurd worden als vakantie woningen door Nederlanders aan toeristen. De OB wordt vaak niet afgedragen, omdat de verhuur meestal in het buitenland betaald en afgerekend wordt.

En nu maar hopen dat de PAR haar rol als volksverlakkers zal verbeteren, zodat er inderdaad toekomst muziek is voor de bewoners op de Venezolaanse klip in de Caraibische Zee.

De raffinaderij zal  spoedig in onderdelen verkocht of geveild worden teneinde het doel (verwijdering PdVSA) inderdaad te realiseren. ConocoPhillips wist daaraan bij te dragen en tekende feitelijk het doodsvonnis voor de PdVSA op Curaçao.

Ook in Syrie steelt deze onderneming olie van het land om geld te verdienen. Al met al blijkt roven en plunderen dus een lucratieve business.

ABC Flash Point News 2019.

4.7 3 votes
Article Rating
Previous articleKnife attack at Paris Police Headquarters leaves @ least Four Officers Dead
Next articleTurkey to create own safe zone, after cooperation with the US military in Syria failed
Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Vera Lyn
Vera Lyn
Member
12-02-20 10:42

Volksverrader in dienst van Den Haag?

Bon Futuro
Bon Futuro
Member
Reply to  Vera Lyn
28-08-20 22:09

Terwijl het kapitaal drie maal zo hard groeit als die van de economie, wat inhoud dat de rest, met toestemming van de Centrale Bank, naar buitenlands bankrekeningen weg wordt gesluisd?

WaRrior7
WaRrior7
Member
Reply to  Bon Futuro
07-04-21 21:27

Het CBS verklaarde inderdaad dat het kapitaal 3x zo hard groeide als de economie/

Jan Willem van Oranje
Jan Willem van Oranje
Member
Reply to  Vera Lyn
18-12-21 18:54

Klopt, inmiddels ook vluchtplannen om naar Suriname te vertrekken, nu de landsbewaking ingetrokken wordt?

Nassau
Nassau
Guest
23-04-20 18:32

De verkiezingen van 2021 zullen worden uitgesteld, zodat de PAR verder kan blijven regeren over de eigendommen van het volk, en deze te laten privatiseren door bevriende NL’se relaties..

APB
APB
Member
02-07-21 04:31

En PdVSA werd zonder kans op repliek verwijderd van Curacao. ConocoPhillpis, de Amerikaanse olie maatschappij die ook olie uit Syrie verkoopt, hielp de PAR een handje door een vordering op PdVSA in te stellen en die aan het eiland over te dragen, wat natuurlijk nooit gebeurd is?