Het morele bubbelbad der schijnheiligheid. Meehuilen met de wolven in het bos. Door middel van omvolking en zwendelaars wordt Curaçao structureel verwoest onder de dekmantel van “Vooruitgang”, “globalisering” en “Vrede op Aarde”. 

Enerzijds is het gemakzucht. Maar het is ook laf. Je zet na het prakkie de tv aan, ploft neer op de bank en als vanzelfsprekend rolt het NOS-journaal met z’n praatjes de woonkamer in.

https://i0.wp.com/www.curacaochronicle.com/media/posts/interpol_human_trafficking.jpg?resize=675%2C332&ssl=1

Iets over foute witte mensen in Amerika, leugentjes over Trump of Johnson, altijd iets belangwekkends over het klimaat, over de energietransitie en de opwarming van de aarde.

Gevolgd door een feelgood-item over windmolentjes en zonnepaneeltjes, tussendoor wellicht nog even een ‘incident met een verwarde man’ waarbij geen sprake is van terrorisme, de eerste vrouw op een of andere hoge positie, dan nog wat ellende in een vluchtelingenkamp en tot slot het weer.

Op Curaçao is het niet anders, onzin verhalen over de zeer vervuilende toeristen industrie en het goed praten van de fire sale uitverkoop van publieke eigendommen.

Nieuws, waar ook weer bekende smoeltjes hun geloofsbelijdenis komen afleggen voor een haarfijne scheidslijn tussen goede en foute meningen. Wat een gezelligheid aan tafel. Wat een fijne mensen allemaal, denk je.

Op zondagavond laat je je gewillig onderdompelen in het morele bubbelbad der schijnheiligheid, je laat je inzepen door ‘cabaretiers’ of ‘satirische programmamakers’ die jou precies vertellen hoe je moet denken over actuele thema’s als de vleesindustrie, het Sinterklaasjournaal en Chinese veilingsites.

En over andere onderwerpen waar je je eigenlijk nog niet echt een mening over had gevormd, maar die je dan opeens heel erg schokkend vindt en zo geweldig scherp verwoord door die man achter die desk en die geinige sketches.

Je merkt dat andersdenkenden het zwaar hebben. Ze komen met feiten die ze op internet lezen die je best interessant vindt maar waarover aan tafel smakelijk gelachen wordt, je ziet dat ze aan tafel nauwelijks uit mogen spreken en van alle kanten worden aangevallen. Soms tot de grond toe afgezaagd.

In het dagelijks leven zie je hetzelfde. Iedereen zegt dezelfde dingen. Praat elkaar na op verjaardagspartijtjes, ouderavonden of etentjes met vrienden.

En als iemand iets anders zegt zet hij zichzelf direct buitenspel. Dat je het eigenlijk met hem eens bent durf je niet te zeggen. Dus je grijnst maar wat en neemt nog een hap.

Nee, je hoeft niet lang na te denken. Je weet precies bij wie je horen wilt. Je wil geen gedoe, je wil geen kritiek, je wil niet tot de grond toe worden afgebrand.

Daarom onthou je goed wat je in het openbaar kunt zeggen. Niet omdat het waar is. Niet omdat het jouw keuze is. Niet omdat je zelf gewikt hebt en gewogen.

Je wilt dat gedoe niet. Je wilt rust in de tent. Je bent bang. Dus word je maar liever meehuiler in het bos. Mensen worden armer, maar zolang anderen nog lekker kunnen gaan uiteten met gestolen geld maakt dat niks uit. Laf van de wieg tot het graf.

https://i0.wp.com/cdn.ipsnews.net/Library/2018/11/08_11_2018_colombia_-629x419.jpg?resize=629%2C419

Dan sla je maar dezelfde Newspeak uit als de mainstream media ook al weet je dat het niet klopt. Dan zet je je blik maar op oneindig en het verstand op nul.

Mensenhandel is de meest lukratieve vorm van zaken doen, waar bij speculatie een belangerijke rol speelt. Venezolaanse migranten knappen het vuile werk op. Mannen werken voor de halve prijs in de bouw en de vrouwen spelen over het algemeen de hoer.

Dan ben je maar meeloper eerste klas en laat je anderen de kastanjes maar uit het vuur halen. Zij liever dan ik, zeg je zachtjes. Je schenkt jezelf nog een biertje in, zoals elke meeloper zichzelf nog een biertje inschenkt en je zet de tv aan.

OpinieZ / ABC Flash Point News 2019.

4.8 5 votes
Article Rating
Previous articleAmerican Jewish Gangs slam Trump for Anti-Semitism?
Next articleMassive Rallies against French Pension Reform in Paris Mark 6th Day
Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Booby Trap
Booby Trap
Guest
14-04-20 14:36

Als een hoer verkracht en met de KLM naar Amsterdamned gedeporteerd?

Tik Tok
Tik Tok
Member
Reply to  Booby Trap
24-11-20 00:27

En het ergste moet nog komen, als militairen burgers uit de oppositie gaan oppakken om deze voorgoed op te sluiten?

Gangster
Gangster
Guest
23-04-20 18:29

De verkiezingen van 2021 zullen worden uitgesteld, zodat de PAR verder kan blijven regeren over de eigendommen van het volk, en deze te laten privatiseren door bevriende NL’se relaties..

Punto Fijo
Punto Fijo
Member
Reply to  baronmaya
29-01-22 00:37

De PAR heeft nog even snel wat NGO’tjes opgericht die dan als advies beleidsmakers zullen moeten gaan optreden als de PAR de verkiezingen toch verliest.

Ferfelu
Ferfelu
Member
18-02-21 11:27

No critical comments allowed, or face the guillotine?

Bob Barker
Bob Barker
Member
06-11-21 12:23

comment image?w=696

Punto Fijo
Punto Fijo
Member
Reply to  Bob Barker
29-01-22 00:38

Even de goud- en olie vooraden van Venezuela in de gaten houden?