Het gaat steeds beter met Curacao onder Nederlands toezicht van Den Haag en het Cft. Reorganisaties, faillissementen en het sluiten van de raffinaderij om duizenden lokalen zonder inkomsten achter te laten.

Het houdt maar niet op, zolang het toerisme maar geld toegeschoven krijgt. Nadat de regering in Willemstad mede door toedoen van de Covid-19 crisis haar krediet plafond wist te bereiken, blijkt nou ook het onderwijs op Curacao failliet te zijn?

Intussen voert de BAB in verband met de NOW-subsidie regeling de BAB controles uit op bedrijven die het geld van de noodsteun voor andere doelen gebruiken. Het lijkt nu wel zeker verstandiger dat de SVB de werknemers direkt betaald.

Verder zal om achterstallige belastingen te innen de nood bijdrage nu verekend worden met de NOW-uitkering. Dat betekend voor 40% van de bedrijven dat zij het personeel niet meer zullen mogen betalen.

In de tussentijd streken voormalig interim-president Bob van Traa van de Centrale Bank CBCS en vermoedelijk ook kandidaat-president Richard Doornbosch, netto bijna 45.000 gulden per maand op. Dat ligt ruim boven de norm waar de laatste tijd zoveel om te doen is.

Als de regering de bezuinigingsplannen van bijna 46 miljoen in het onderwijs doorzet betekent dat het onderuit halen van het bestaansrecht onherstelbaar aangetast zal worden.

Als onderwijs als prioriteit wordt aangemerkt door de regering, dan moeten ook alle andere ministeries die prioriteit erkennen.

De plannen om de infrastructuur van het toerisme wel te bevorderen door landhuizen en ander volkseigendommen voor een miljard gulden te veilen en/of te privatiseren, geven in deze context zeer ernstig te denken over de ware motieven van de kolonisten.

Alle stranden en andere bijzondere plekken op Curacao werden al overgedragen aan een sector van eco-terroristen die nauwelijks nog belasting betaald. Verder blijkt de handel in mensen de favoriete bezigheid te worden, zodat onder betaalde loonslaven de ondernemers sneller rijk kunnen maken?

De torentje hoge werkeloosheid cijfers en de tierende armoede zorgen voor meer criminaliteit onder de bevolking. Het Hof van Justitie gaf aan dat het aantal behandelde strafzaken met 3% was gestegen in 2019.

Curacao kende meer dan 20.000 strafzaken in die periode. De meeste strafzaken betreffen overtredingen. Verder was er ook een toename van 28% te zien in het aantal Krankzinnig (KZ) Verklaringen.

Opvallend was ook de toename van Tucht- en Toezichtzaken en de onder toezicht stellingen van minderjarigen, terwijl het aantal lokale faillissementen met 35% stegen.

ABC Flash Point Austerity News 2020.

4.5 4 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Analyst
Analyst
Guest
13-06-20 23:37

En dat allemaal onder het toezicht van het Cft?

Less is More
Less is More
Guest
14-06-20 02:30

Leeg gezogen worden door een system vol met parasieten?

Plumado
Plumado
Guest
Reply to  baronmaya
15-06-20 11:32

Het Cft heeft Curacao naar de rand van de afgrond geduwd, zodat het eiland haar eigendommen kan gaan overhandigen aan misdaad bendes die de plundering een helpende hand bieden?

Betwitched
Betwitched
Guest
02-01-21 12:46

Even de toekomst van de eilandsbewoners naar de Knop(pen) helpen?