Ongeveer 30% van de appartementen en vakantiehuizen die verhuurd worden aan buitenlandse toeristen op Curacao dragen geen enkele vorm van (omzet- en winst) belasting af.

Volgens Zuliaka Mook werd er in Augustus 2019 een project gestart met de registratie van deze alternatieve accommodaties, waarvan velen op bijvoorbeeld Jan Thiel wel $200k per jaar opbrengen.

Curaçaowenaars worden gemiddeld elk jaar, elke dag, armer.  Dat is een groot probleem wat in verband wordt gebracht met de belasting ontwijking van entiteiten die het eiland willekeurig komen plunderen onder het toezicht van de meeste PAR regeringen.

Volgens de wettelijke (woon)bestemming en welstandsbepalingen van APC mogen deze villa’s te Vista Royal op Jan Thiel (voor korte perioden) geeneens verhuurd worden aan vakantiegangers en/of toeristen.

Opgedreven huizen prijzen door middel van OG speculatie is een andere vorm van economische terreur (discriminatie) die Den Haag op het eiland los laat, met als gevolg dat de vaste kosten (GB/Verzekeringen) van lokalen onevenredig verhoogd worden, terwijl de lonen niet meestijgen.

Verder doet de de Centrale Bank er nog een schepje boven op om de werkende klasse te benadelen en eist dat nu commerciële banken minder leningen gaan verstrekken. Die hebben namelijk teveel geld en lenen dat makkelijker uit aan de consument?

In een slecht draaiende economie is dat niet gewenst. De banken moeten nu verplicht 19% van hun geld parkeren bij de Centrale Bank.

Zolang grote delen van de alternatieve accommodatie sector niet zijn geregistreerd dragen zij niet bij aan de inkomsten belastingen voor het eilandgebied Curaçao, en is er ook hier dus sprake van ongelijke behandeling.

Volgens het CTB wordt het totaalbestand geschat op ruim 3.100 kamers, maar volgens andere ingewijden is dit veel meer. Vooral Nederlandse woning eigenaren bieden ter kwader trouw hun diensten aan, waarbij er veelal fl.1000 per dag opgestreken wordt.

Dit is aanzienlijk goedkoper voor de toeristen, vooral als zij met 6-8 personen een enkele woning huren. Met een bezettingsgraad van ruim 80% levert dit enorme woekerwinsten op. Over een periode van 5 jaar levert dit de verhuurders dus miljoenen vrije guldens op.

Bovendien zorgen vakantiegangers voor extra geluidsoverlast als deze toeristen met grote groepen, onder genot van alcohol en andere verdovende welvaarts middelen, midden in woonbuurten tot diep in de nacht aan het feesten zijn.

Het Ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) beschikt niet over de informatie inzake ‘Tax Compliance” voor deze dwalende doelgroep. Voor antwoord op deze vraag wordt verwezen naar het Ministerie van Financien.

Het invoeren van registratieplicht voor deze sector is in 2019 van start gegaan voor een periode van 5 maanden. Het pilot project is nu 5 maanden aan de gang maar verloopt zeer moeizaam, omdat het hier over gevoelige belastingontduiking gaat.

Een voorlichting campagne bestaande uit animatiefilmpes voor de televisiespotjes, maar ook aktie middelen bij de radiozenders werden vreemdgenoeg niet gehanteerd, terwijl de dagbladen van oudsher een groot bereik hebben?

Hieruit blijkt dat er op hoog niveau gewerkt en gesoemeld wordt aan het blijven ontspringen van de dans, omdat vele van de huurwoningen uit de horeca sector gebruikt worden om drugsgelden voor Nederlandse criminelen wit te wassen.

Met een bezettingsgraad van 80% over de verhuur van minstens 3.100 kamers per jaar, praten we hier minstens over $50 miljoen p/j in opbrengsten voor de verhuurders. Misdaad loont dus zeer zeker in dat opzicht.

Als de belastingdienst nou met 5 jaar terugwerkende kracht het tekort inloopt, dan heeft het eilandgebied geen woeker leningen meer nodig van NL of het IMF.

Verder is ook is de 4 miljoen euro investering van de PAR/MAN kartel in Ajax totaal overbodig, zinloos maar bovendien uitermate misdadig van de zittende nep regering.

De invasie van Nederlandse toeristen laten een grote vervuilingsvoetdruk achter, vooral omdat de toeristen alleen met zwaar vervuilende vliegtuigen het eiland kunnen bereiken.

De carbon footprint van vliegende KLM/AA/TUI reizigers is minstens 10x zo groot als dat bij een persoon die zich in een V-8 auto verplaatst. Ook leveren de zwaarvervuilende diesel bussen veel giftige emissies op.

Dit alles terwijl de minimum lonen ter kwader trouw bevroren worden, en als gevolg daarvan de armoede en werkeloosheid onder de bevolking exponentieel blijft toenemen.

Crickey Conservation Society / ABC Flash Point News 2020.

4.5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

16 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pika
Pika
Member
02-02-20 17:07

De formule van kapitalisme, de armen uitbuiten, zodat de rijken kunnen genieten?

Do Tanque
Do Tanque
Guest
Reply to  Pika
05-02-20 08:53

Hoezo de armen uitbuiten? Veel halve waarheden, overdrijving en politiek getinte insinuaties. De politieke PAR partij had niets te maken met de 4 miljoen voor Ajax.

Toteki
Toteki
Member
Reply to  Do Tanque
05-02-20 11:44

Dat is wat de PAR al 25 jaar lang doet, armen uitbuiten, sinsdien werd de helft van de lokale bevolking met de KLM naar NL gedeporteerd, omdat de werkeloosheid en armoede ten top stegen in de lokale gescheidenis.

Warwaru
Warwaru
Member
Reply to  Do Tanque
05-02-20 11:46

Go educate yourself, or are you one of the parasites that enslaves the poor/

Zion
Zion
Member
Reply to  Pika
08-08-20 01:47

De eigenaren van de vakantie woningen vertellen hun huurders dat zij bij aankomst op het vliegveld de immigratie moeten doorgeven dat zij vrienden gaan bezoeken, zodat het bij binnenkomst al misleid wordt, en zo belasting ontdoken wordt. Georganiseerde misdaad heet dat?

Tuturutu
Member
06-02-20 16:12

Het eiland is een speeltuin geworden voor drugs toeristen en alcohol zuipende of pillen slikkende NL’ers die het niet zo nou nemen met de lokale bevolking die als slaven verder door het leven moeten en de cultuur moeten inruilen voor armoede en werkeloosheid?

Waldolala
Waldolala
Guest
27-03-20 12:13

NL’ers in het buitenland betalen bijna nooit belasting?

Just4Fun
Just4Fun
Member
09-06-21 00:10

Prostitutie van het eiland Curacao?

Djakomaris Mangrove Activist
Djakomaris Mangrove Activist
Member
09-06-21 00:14

Celebrity Millennium zal, met de reis van St.Maarten-Barbados-Aruba-Curacao, de nieuwe Corona reis regelgeving gaan bepalen. Alleen nog gevaccineerden aan boord? Denk niet dat veel ouderen dit nog langer dan 2 jaar zullen overleven?