De opvallende aanwezigheid van veel NL’se militairen op Curaçao heeft niets te maken met de mislukte Amerikaanse aanval op Venezuela.

Gewapende milities waren onderweg naar Venezuela toen zij ineens onderschept werden door een Venezolaanse Coast Guard patrouille en de missie zwaar ondermijnde.

Anderzijds bewaken NL’se militairen nu de kust grens gebieden teneinde Latijnse boot vluhtelingen te helpen onderscheppen?

De Amerikaanse huurlingen waren verstopt op een Portugees passagiers schip, dat op dat moment met opzet besloot de Venezolaanse boot Naiguata maar te rammen en tot zinken te brengen. Hals over kop gingen ze er van toen door naar de haven van Curaçao.

Het Portugese schip en haar bemanning liggen nu veilig in Willemstad afgemeerd. De regering heeft dit natuurlijk moeten goedkeuren, en dat geeft te denken over de positie die het eiland zou innnemen ten opzichte van Venezuela.

Onder de schaduw van het Corona virus kunnen de militairen op het eiland vrij rond bewegen nu er een staat van beleg werd afgekondigd. Het AD zal, zoals altijd het verhaal wel weer weten te verdraaien naar de lezers toe, maar niets is minder waar gebleken.

Volgens een lokaal persbericht, helpen de militairen op land en op zee de grenzen van het eiland te bewaken. De bijstand van Defensie op Curaçao werd door de PAR/MAN regering aangevraagd om Venezolaanse bootvluchtelingen tegen te houden?

De NL’se militairen helpen de grenzen nu te bewaken ook al werkt de radar niet optimaal? Vandaar dat ook op bepaalde strategische plekken op het eiland militairen staan opgesteld.

Zelfs op de noordkant en bij Oostpunt zijn er militaire bewakingsposten opgesteld. Volgens PM Rhuggenaath heeft de drugshandel een grote impact op onze samenleving, vandaar de noodzaak van strengere controle.

ABC Flash Point News 2020.

4.8 4 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Nassau
Nassau
Guest
05-04-20 22:44

Al vroeg Sinterklaas op het eiland?

Albert Heijn
Albert Heijn
Guest
Reply to  Nassau
20-12-20 15:46

Bewakingsposten? Wordt beter omschreven als bezettingsposten, maaar dat mag natuurlijk niet gezegd worden, want dan ben je gek of negatief?

Bobo
Bobo
Guest
06-04-20 01:21

Wat is er hier aan de hand, zijn die Amerikanen helemaal gek geworden, dat Willemstad daaraan meedoet os ongelovelijk. Maar dat Den Haag er bij betorkken raakt is nog vreemder. Beiden willen dus een slag slaan op de Venezolaanse olie- en goudvoorraden?

Fireball
Fireball
Guest
08-04-20 11:47

Rhuggenaath zegt niets met de militaire Amerikaanse beweging te maken te hebben, maar vertelt wel dat hij vind dat er nieuwe verkiezingen dienen te worden gehouden in Venezuela. Of bedoelt hij soms hier op Curaçao?

Palu Duru
Palu Duru
Guest
10-04-20 11:08

NL zal fl.100 per hoofd van de bevolking (20% benodigd kapitaal voor 4 maanden) schenken aan dictators uit Willemstad, die het geld zullen aanwenden voor het betalen van de salarissen voor de noodlijdende HORECA bedrijven, zodat die niet failliet gaan. Liever het Eilandgebied failliet, dan de bedrijven???

Venus
Venus
Guest
14-04-20 14:16

Als dit allemaal waar is geeft dat wel aan dat NL en Willemstad deelnemen aan een criminele organisatie en ter kwader trouw handelen jegens Venezuela?

Beware
Beware
Guest
23-04-20 22:44

Perfect middel voor volksverrader Rhuggenaath om zijn oppositie de mond te snoeren. Nieuwe maatregelen maken het eiland verder kapot, terwijl de plunderaars vergoedingen krijgen toegewezen? De PAR laat liever het governement klappen, zolang de belasting ontwijkende bedrijven wel geholpen blijven worden?

Mermaid
Mermaid
Guest
23-04-20 23:25

Manipulatie van taalgebruik, onvolledige informatie en halve waarheden zijn de troeven van dit Nazi kabinet.

Seven Deadly Sins
Seven Deadly Sins
Guest
12-07-20 02:12

What a bunch of idiots?

Albert Heijn
Albert Heijn
Guest
Reply to  baronmaya
20-12-20 15:49

Ja, dat mag wel erkend worden?