Wetenschappers geven aan dat de stijgende risico’s van massa toerisme worden geassocieerd met toenemende maatschappelijke kosten en lage arbeidskosten, verhoging inkomensongelijkheid, als zowel verlies van natuurlijke leefgebieden.

Bovendien wordend de gevolgen van milieuschade en kusterosie verergerd door stijgende temperaturen van zeewater, wat zwaardere stormen met zich meebrengt, die dan weer zorgen voor overstromingen in bepaalde woon- en leefgebieden.

Beleidsmakers moeten daarom structurele veranderingen doorvoeren, waarbij het maatschappelijk inkomen voorop wordt gesteld en niet andersom, wat anders wel in de beleidsmotivatie wordt aangenomen, maar nooit als zodanig wordt geimplementeerd.

Klimaatverandering kan vervolgens door de toename van extreme weerspatronen de nadelige effecten van over massa toerisme verergeren, vooral op eilanden waar het toerisme is geconcentreerd in kustgebieden.

De sociaal ecologische druk van toeristische economien van eilanden worden verergerd door klimaatveranderingen waardoor traditionele beleidsmaatregelen en middelen van bestaan in het Caraibisch gebied worden uitgedaagd.

Dit bedreigd het welzijn van de burgers en leidt tot achteruitgang van de natuurlijke omgeving en biodiversiteit, wat resulteert in een verhoogde economische kwetsbaarheid, sociale kosten en degradatie van het leefmilieu.

ABC Flash Point News 2020.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of
Pika
Guest
Pika

Diefstal van andermans eigendomsrechten?