Wetenschappers geven aan dat de stijgende risico’s van massa toerisme worden geassocieerd met toenemende maatschappelijke kosten en lage arbeidskosten, verhoging inkomensongelijkheid, als zowel verlies van natuurlijke leefgebieden.

Bovendien wordend de gevolgen van milieuschade en kusterosie verergerd door stijgende temperaturen van zeewater, wat zwaardere stormen met zich meebrengt, die dan weer zorgen voor overstromingen in bepaalde woon- en leefgebieden.

Beleidsmakers moeten daarom structurele veranderingen doorvoeren, waarbij het maatschappelijk inkomen voorop wordt gesteld en niet andersom, wat anders wel in de beleidsmotivatie wordt aangenomen, maar nooit als zodanig wordt geimplementeerd.

Klimaatverandering kan vervolgens door de toename van extreme weerspatronen de nadelige effecten van over massa toerisme verergeren, vooral op eilanden waar het toerisme is geconcentreerd in kustgebieden.

De sociaal ecologische druk van toeristische economien van eilanden worden verergerd door klimaatveranderingen waardoor traditionele beleidsmaatregelen en middelen van bestaan in het Caraibisch gebied worden uitgedaagd.

Dit bedreigd het welzijn van de burgers en leidt tot achteruitgang van de natuurlijke omgeving en biodiversiteit, wat resulteert in een verhoogde economische kwetsbaarheid, sociale kosten en degradatie van het leefmilieu.

ABC Flash Point News 2020.

4.5 2 votes
Article Rating
Previous articleUN meeting with Russia and China’s proposal to lift North Korea sanctions
Next articleHappy 2020 to the Awakening World
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pika
Pika
Member
02-02-20 17:08

Diefstal van andermans eigendomsrechten?

Pishi
Pishi
Member
Reply to  Pika
14-02-22 13:01

Dat noemen ze privatiseren in de zakelijke mond.

Gentile
Gentile
Guest
01-04-20 14:15

Opsluiten die ongelikte beroeps criminelen daar?

Fireball
Fireball
Guest
02-04-20 23:02

Ja, dat gaat goed met PAR aan het bewind, en maar liegen dat het goed gaat op het eiland? Goed voor wie denk je dan.

Shaka Zulu
Shaka Zulu
Member
Reply to  baronmaya
04-08-21 22:04

En daar lijkt het verdomd veel op, maar de lokale propaganda agenda zet nu de blanken tegen de rest op en dat is heel gevaarlijk.

Kidnapped by System
Kidnapped by System
Member
29-01-23 18:50

Alles op het nieuws wordt het volk in de wereld voorgelogen, zij mogen dit dan als papegaaien verder rond schreeuwen?