Prinses Beatrix bezoekt van 25 tot en met 28 november Curaçao. Het bezoek staat in het teken van 25 jaar samenwerking tussen natuurorganisaties binnen de Dutch Caribbean Nature Alliance.

De activiteiten omarmen de door Den Haag aangewezen sociaal-maatschappelijke organisaties en de impact van de Corona maatregelen op het eiland. Gastvrouw van het bezoek is vanzelfsprekend de Gouverneur van Curaçao, mevrouw Lucille George-Wout.

https://i1.wp.com/whatscookingincuracao.com/wp-content/uploads/2019/11/tourism-post.jpg?w=696&ssl=1

De luctratieve handel in mensen geniet prioriteit in de huidige koninkrijks opvattingen. De eilanden worden nagenoeg kompleet bezocht door toeristen en andere bezetters, terwijl goedkope illegalen de betrokken aangewezen bedrijfskassen moeten spekken.

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat enkele natuurorganisaties op de zes eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk de samenwerking zijn aangegaan voor natuurbeheer, duurzame fondsenwerving, natuureducatie en kennisuitwisseling.

Dit heeft later vorm gekregen in de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) waarvan prinses Beatrix beschermvrouwe is.

https://i2.wp.com/dxnews.com/upload/images/pj6ai5p-saba-tourist.jpg?w=696&ssl=1

Vrijdag 26 november, 2021 is Beatrix bij de conventie van DCNA over de toekomst van het samenwerkingsverband waarin ook de visie van jongeren op natuurbeheer wordt gepresenteerd.

Het programma van Prinses Beatrix bestaat verder uit werkbezoeken over natuurbeheer en natuureducatie. De stichting Carmabi is namens Curaçao partner van DCNA.

Prinses Beatrix volgt een natuurles aan schoolkinderen en is aanwezig bij het uitzetten van een flamingo die hersteld is na opname in een dierenkliniek.

https://i1.wp.com/curacaochronicle.com/wp-content/uploads/2018/07/IMGAmbassadeurVS2.jpg?w=696

In de laboratoria van Carmabi krijgt zij uitleg over het kweken van koraallarven om de groei van nieuw koraal te stimuleren. Aansluitend heropent de prinses het onderwaterpark van Carmabi en bezoekt zij in Willemstad een mangrovepark in oprichting.

Tot slot bezoekt de prinses een kunstproject op resort Blauwbaai waar werken van lokale kunstenaars op diverse plekken in de zogenaamde beeldentuin permanent tentoongesteld worden.

DCNA bestaat verder uit de volgende natuurorganisaties: Aruba National Park Foundation (FPNA), Nature Foundation Sint Maarten, Saba Conservation Foundation (SCF), Sint Eustatius National Parks Foundation (Stenapa) en Stichting Nationale Parken Bonaire (Stinapa Bonaire).

Koninkrijk.Nu / ABC Flash Point Development News 2021.

4.8 4 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Domino
Domino
Guest
20-11-21 19:24

Zo wordt er achter de schermen aan de touwtjes getrokken. Onder de misleiding van democratie, worden NGO’s en rovende en/of andere beleids makende entiteiten, zoals instituten naar voren geschoven om een ander doel te dienen dan dat men voor ogen houdt?

LGBT
LGBT
Guest
21-11-21 02:03

Holiday Wars is what the Caribbean is like?

Kaka
Kaka
Guest
Reply to  LGBT
21-11-21 17:05

Indeed wars over confiscating beaches, travel deals and residential areas to promote mass tourism, which delivered no return on investment over the past 20 years?

Ipso-Factoid
Ipso-Factoid
Guest
Reply to  Kaka
25-11-21 11:51

Exactly, promoted by the mainstream media and the evil Zionist institutions?