Refineria di Korsou (RdK) heeft afgelopen zondag naar eigen zeggen met trots de opstallen van de olie raffinaderij geschonken aan de Klesch Group (faillissement makelaar) voor het symbolische bedrag van $1.

Het koste de PAR fl.31 miljoen (aan consultant kosten) om deze zwendelaar te vinden? Met de staats maffia in beeld, neemt deze malifide NGO nou het vaandel over van de regering (het volk), dat als belastingbetaler de officiele eigenaar was van deze miljarden volks investering.

Het akkoord, de zogeheten Assets Purchase & Sales Agreement, is de eerste in een serie van drie overeenkomsten. Alleen de eerste werd ondertekend. De Klesch Group zal 15 miljoen dollar betalen voor het gebruik van de terreinen.

Verder wordt voor de opgeslagen vat olie op Bullenbaai een magere 15 dollar cent betaald. Dit kan oplopen tot maximaal $10 miljoen per jaar. PdVSA en de ISLA betaalden $9 miljoen per maand aan de RdK/CRU. Het kost nu fl.19 miljoen per maand om de raffinaderij operationeel te houden.

We kunnen nu dus al met zekerheid vaststellen dat de (kosten/inkomsten) verhoudingen totaal zoek zijn geraakt. De administratieve balans klopt gewoon niet meer.

De laatste twee akkoorden met het Zwitserse bedrijf Klesch van moeten pas in de komende maanden worden afgerond en getekend? Wel werd al afgesproken dat deze groep beroep mag doen op een tax-holiday van 15 jaar. Dan is het vrijspel helemaal rond en heeft Curacao het nakijken.

De Klesch Group heeft de intentie de volledige raffinaderij pas na zes maanden weer op te starten. Hiervoor wordt nog aan een restart plan gewerkt. Pas als dit is afgerond wordt het duidelijk wat de totale investering zal bedragen. Water na de wijn dus.

Hoe dan ook Venezuela is samen met het personeel weggewerkt door de regering, onder het motto van dat de crisis door de PdVSA veroorzaakt werd. De realiteit wijst echter uit dat Conoco, in samenwerking met Rhuggenaarth daarvoor gezorgd hebben.

Verder kan er nu dus niet gegarandeerd worden dat de huidige personeelsleden werkzaam zullen zijn onder het zogenaamde bewind van de Klesch Group. Anders komen de zwendelaars wel met een ander excuus op de proppen.

Bronnen vertelden ons dat er een CO2 blokkade onderweg zou zijn. Experts zouden dan beweren dat de uitstoot per inwoner te hoog zou zijn en dat er voor een zogenaamde doorstart eerst maatregelen daartegen genomen zouden moeten worden?

De regering wast hiermee haar handen in onschuld, waarbij door deze inzet, hele families op straat komen te staan. Maar volgens de RdK beschikken zij over voldoende middelen om de pay-roll de komende zes maanden over te nemen, totdat Klesch in aktie komt.

De deportatie van landskinderen richting Nederland draait daarbij op volle toeren. Het doek is gevallen voor de laatste economische vluchtelingen, die met de vliegende piratenschepen van de KLM en TUI naar Nederland worden afgevoerd.

Curacao heeft daarmee, na het overhandigen van de lucratieve bedrijven zoals Hato en het Dok, haar laatste potentiele inkomstenbron uit handen gegeven aan buitenlandse entiteiten.

CAP mag voortaan alle “airport tax” belastingen (onder het motto van compensatie onderhoud) ter waarde van minimaal 40 miljoen opstrijken en dat als eventuele bedrijfs winst vrolijk wegboeken?

Het symbolische bedrag van 1 dollar werd opgenomen in de verkoopakte, maar de daadwerkelijke betaling in natura komt pas later voor een raffinaderij die met huidige omvang minstens de waarde van miljarden bedraagd.

PAR Premier Rhuggenaath verkondigd dat het bedrag dat door Klesch gedurende de komende jaren (via leningen) wordt geinvesteerd veel meer waard zal zijn dan de waarde die voor de raffinaderij vastgesteld werd. Maar daar gelooft natuurlijk niemand meer in. Verder krijgt het volk (als aandeelhouder) totaal geen inzage op de gemaakte afspraken?

Demonstranten keerden naar Fort Amsterdam en vroegen Rhuggenaath om uitleg inzake het verlies van alle banen bij de raffinaderij, maar deze bleef ijskoud, met een mutella om z’n arm binnen, bang voor de direkte gevolgen van zijn volksverradende mensonterende handelingen?

Klesch werd rijk met het opkopen van schulden van failliete bedrijven in de hoop daar toch geld uit te slepen. Zo was hij in Nederland eerder actief bij Fokker en DAF. In 2009 kocht hij Aldel van Tata Steel in IJmuiden.

Toen het bedrijf in 2016 failliet ging, bleek dat Klesch alle waardevolle onderdelen in onderpand had, waardoor de andere schuldeisers het nakijken hadden. Met de gezonde RdK zal hij hetzelfde gaan doen, roven plunderen en stelen met toestemming van PAR.

De laatste jaren koopt hij oude olieraffinaderijen op. Daar is nog wel een slaatje uit te slaan. Voor geraffineerde producten wordt een goede prijs betaald, zei hij eerder. ‘Het imago van een industrie op haar retour op Kuracao past precies zijn mijn boekje.

ABC Flash Point News 2019.

4.8 4 votes
Article Rating
Previous articlePentagon builds largest overseas Military Base in South Korea
Next articleRussian Military Police secure another abandoned US outpost in Syria
Subscribe
Notify of
guest

18 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Payaso
Member
30-01-20 22:19

Waarom verkopen ze Pernis in Rotterdam niet voor $1 ??

Propaganda
Propaganda
Member
17-02-20 10:07

De ISLA behoort tot de landen met de hoogste uitstoot per inwoner. Wat een onzin verhaal is dat, dus dat betekent dat de uitstoot bij Pernis in Rotterdam met meer inwoners lager is?

Bazora
Bazora
Member
Reply to  Propaganda
17-02-20 10:11

Dat soort experts zijn hun diploma zeker niet waard, als ze met zulke bodemloze aantijgingen komen?

Nassau
Nassau
Member
Reply to  Bazora
18-02-20 00:23

Kunnen ze niet beter de hoogst vervuilende reis industrie aanpakken.

Struikelblok
Struikelblok
Guest
03-03-20 21:21

*1.Rhuggenaath kondigde aan en wist het volk voor te houden dat de PdVSA in elkaar klapte door een te lage olieprijs?
*2 Verder wisten zogenaamde deskundigen te melden dat voor de doorstart de raffinaderij ineens aan nieuwe milieu eisen moest gaan voldoen?
*3 De K-groep moet geld gaan lenen van de bank om de RdK te draaien?

Talk of the Town
Talk of the Town
Guest
06-03-20 19:55

Volgens Rhuggenaath koste 31 miljoen om deze oplichter te vinden????

Bekaa Valley
Bekaa Valley
Member
Reply to  Talk of the Town
09-08-20 00:09

Dat was fl.31 miljoen aan consultants kosten, om een koper voor $1 te vinden?

Shams Tabrizi II
Shams Tabrizi II
Member
Reply to  Bekaa Valley
12-10-23 17:14

Regelde ook het failliesement van Stork en Fokker.

Bekaa Valley
Bekaa Valley
Member
09-08-20 00:07

Pure tiranny, get rid of this derailed government, asap!!!!!!!!!!!!!!!!

Abdul Kamani
Abdul Kamani
Member
31-12-20 13:00

Een nieuw consortium zal de raffinaderij overnemen, waarbij Brazilie, Nigeria en Rusland voor de ruwe olie aanvoer zullen zorgen. Javier Hernandez zal de nieuwe CEO worden en worden bijgestaan door een Portugees.

Ted Bundi
Member
Reply to  baronmaya
28-04-21 22:01

SMOG zal het tegen gaan houden door de balk zo hoog te rijzen, dat geen enkele raffinaderij in de wereld daar nog aan kan voldoen?