De ISLA raffinaderij wordt definitief gesloten, want opgeruimd staat netjes. Hierbij wordt de laatste potentiele inkomstenbron voor Curacao hermetisch afgesloten, teneinde het eiland volledig ondergeschikt te maken aan de corrupte Narco-staat figuranten uit Den Haag.

Politici en de zogenaamde experts weten het al maanden; ISLA wordt gesloten en Venezuela heeft zich teruggetrokken! PdVSA was blij met de genadeslag van Conoco Phillips en kon zo al systematisch hun mensen terughalen.

De raffinaderij heeft Curacao op de kaart gebracht en het eiland helpen ontwikkelen, in tegenstelling tot de toerisme industrie die het eiland nu volledig en uitbuit en haar bevolking totaal verarmd en dus kansloos maakt.

Al geruime tijd waren er nog maar weinig activiteiten op het terrein, de opdrachten naar lokale bedrijven werd op een minimum gezet en nu is deze gewoon niets meer! De laatste voorraad wordt nog geraffineerd en dan moet het bericht naar buiten komen.

ISLA wordt gesloten want we kunnen geen juiste partner vinden en Venezuela of te wel PdVSA voldoet al geruime tijd niet meer haar contractuele verplichtingen af en willen per 2019 geen contractverlenging onder de huidige omstandigheden.

Potentiele investeerders hebben allemaal om dezelfde redenen afgehaakt. De hoge loonkosten, het verplicht aan blijven houden van overbetaalde lokale bedrijven, en niet te vergeten het exorbitante bedrag onder de tafel, schrikt iedereen af!

Zelfs de Chinezen die om de hoek kwam kijken en miljarden wilde investeren trapte niet in deze valse onderhandelingen! De bedrijven die interesse toonden, hadden een oogje op de goede ligging en de natuurlijke haven maar wilden hun vingers niet branden aan een verknipt NL’s avontuur en verkapte (arbeids)voorwaarden.

De PAR coalities schoven in het verleden het slechte bericht alsmaar voor zich uit maar in 2019 moet men toch met een zwetsverhaal komen naar de lokale bevolking toe. Er is dan geen rook meer uit de pijpen van de ISLA als deze voorgoed gaat verdwijnen.

Diverse lokale medewerkers en de jongere generatie voelen de bui nu al hangen. Werknemers die eens voor een Shell werkten, zijn volgens de PAR nu bezig met omscholing en andere inkomsten aan het genereren buiten de olie industrie om.

Hoe oliedom kan je zijn dat je de leugens van een ziekelijke regering nog gelooft, een regering die niet aan EEN persoon nog werk kan garanderen, omdat de raffinaderij simpel einde verhaal is!

Het was Shell, het werd ISLA en het gaat binnen enkele maanden een spookterrein vol met oud ijzer en veel onafgebroken gif worden.

Welke politicus durft de waarheid aan deze ex-werknemers te gaan vertellen? Het vuile werk zal wel door de MAN moeten worden opgeknapt want die hebben daar de passende ministers voor. Bovendien weet iedereen dat de PAR alleen de zogenaamde goede zaken afhandeld.

Toch wel eigenaardig dat men de raffinaderij, die de ontwikkeling op Curacao verzorgde, nu met een hoge olieprijs moet worden gesloten? Pernis blijft wel open, want die zijn groen volgens ingewijden.

Helaas is de carbon footprint van het toerisme vele maken hoger, maar daar stoort niemand zich meer aan. Curacao werd verkocht aan de stelletje nep ontwikkelaars, die het leven voor de eilandbewoners moet verzuren en met behulp van corrupte ambtenaren gewoon mogen toeeigenen.

De economische deportatie werd na het aantreden van de PAR al in werking gesteld. Nu is de tijd aangebroken om de laatste landskinderen nog met de KLM naar NL af te voeren, zodat de prostitutie, gokverslaving en het witwassen van drugsgeld zich verder kan ontwikkelen.

Door het verdwijnen van de raffinaderij zullen Onroerend Goed prijzen in de buurt en onder de rook van de Isla verdubbelen. Emmastad en Blue Bay varen daar wel bij.

Stichting Crickey Amigu di Natura 2006.

4.7 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Banana
Banana
Guest
27-02-20 14:19

Er wordt wel wat verzonnen om de goederen in beslag te nemen, en geven de sluiting van de ISLA dan te wijten aan de lage olieprijs?

Bolshevik Jew
Bolshevik Jew
Guest
Reply to  Banana
01-07-20 10:42

Of zoals NL nu al aangeeft op de TV, dat Venezuela de hoofdschuldige is in het deportatie process?

Pan Cayente
Pan Cayente
Guest
18-06-20 05:11

Tja, DOK is nu van NL en de Isla niet, dus ……………….

Bolshevik Jew
Bolshevik Jew
Guest
01-07-20 10:41

Effe de werkgelegenheid ondermijnen, en zorgen dat de werkeloosheid kan stijgen naar tot over de 50%! Goed zo Den Haag en Cft, en dit allemaal onder jullie toezicht?