De NL’se ziekenhuizen liggen in het weekend vol met de jonge slachtoffers van coma zuip partijen, terwijl de begrafenis ondernemers rijk worden van de 30-plus dagelijkse zelfmoorden in Nederland.

Nu de Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) hard op wilt treden in zijn strijd tegen roken, alcohol en overgewicht, stuit dit op verzet bij de VVD, CDA en D66?

Als het aan Blokhuis (Christen Unie) ligt, zou de prijs van een pakje sigaretten de komende jaren moeten stijgen tot 10 euro per pakje. Verder wil Blokhuis een einde maken aan het stunten met de prijs van alcohol en zou frisdrank zonder suiker goedkoper moeten worden dan frisdrank met.

Het voornemen om de accijns op alcohol elk jaar te verhogen is volgens ingewijden inmiddels alweer geschrapt. Mensen mogen namelijk zelf wel bepalen of zij vergiftigd willen worden door alcohol.

Kerken worden disco’s en deze tendens mag natuurlijk niet zomaar verbroken worden ? Ingewijden wijzen er op dat de bedoeling was dat ‘problematisch’  alcoholgebruik zou worden bestreden.

Toen Blokhuis een paar weken geleden zijn akkoord in de ministerraad wilde laten behandelen werd hij teruggefloten. Zijn collega’s eisten van hem dat hij ook steun voor zijn plannen vergaart bij de coalitiefracties.

VVD, CDA en D66 vinden de aanpak van Blokhuis te overdreven. Vooral zijn plannen om het alcoholgebruik te verminderen stuit op verzet. Geweldsmisdrijven met alcohol als speerpunt mogen wel genegeerd worden om de Horeca te blijven ondersteunen.

Blokhuis hoopt echter de komende twee weken toch een akkoord te sluiten met zo’n vijftig instellingen, bedrijven en organisaties.

In dat zogenoemde preventieakkoord leggen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en diverse partijen gezamenlijke maatregelen vast om gezondheids problemen alsnog aan te pakken.

RTL Nieuws / ABC Flash Point Health News 2018.

4 1 vote
Article Rating
Previous articleAnother illegal Migrant caravan has stormed into Mexico
Next articleBRICS New Development Bank approved 23 Projects worth $5.7 Billion
Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pergola
Pergola
Member
10-02-20 21:38

Stel je eens voor dat iedereen gezond zou zijn?

Shaka Zulu
Shaka Zulu
Member
15-07-20 22:52

Nog effe een pilletje erbij en/of een lijntje coke, helemaal tof?