Volgens de President van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie, Eunice Saleh is de integriteit een kernwaarde voor het Hof. Maar er moet nu nog eerst gewerkt worden aan een gedragscode?

Deze stelling doet enigzins vermoeden dat deze vormen van vertrouwelijk handelen eerst niet bestonden en/of werden toegepast?

Voor, nu is de eerste mijlpaal om te komen tot een bepaalde gedragscode. Parallel hieraan wordt dan gewerkt aan een integriteitsplan waarin het Hof de ambitie, visie en doelen van het te voeren beleid vastlegd.

Als aanleiding om dit onderwerp aan te snijden is de moord op de NL’se advocaat en rechter plaatsvervanger, Derk Wiersum. Deze daad wordt vertaald als een aanslag op de democratie en rechtstaat?

Het Hof heeft de taak om te moeten blijven nadenken over hoe bijgedragen kan worden een rechtvaardigere samenleving, waarbij het Hof als 3de Staatsmacht, vooral onafhankelijk rechtsbescherming moet bieden.

Het Hof als afstandelijk instituut, behoort te zwijgen om een moment dat er vanuit de maatschappij kritische geluiden en/of vragen zijn ten aanzien van uitspraken over het functioneren van het Hof in zijn algemeenheid.

Het Hof streeft er naar midden in de maatschappij te staan, volgens Saleh. De centrale doelstellingen van het Hof zijn het bevorderen van de toegankelijkheid en het waarborgen van het vertrouwen van de burger in de zogenaamde rechtspraak.

Het Hof moet met andere ketenspartners bijdragen aan de instandhouding van de rechtstaat, die op zichzelf geen enkele vorm van moraal kan bieden.

De zogenaamde onafhankelijke positie van het Hof brengt met zich mee dat het Hof er voor moet waken in disussie te gaan, met name als het gaat om de inhoud van rechtszaken, zoals die van onder andere omtrent Schotte en Jamaloodin, waar motieven en bewijzen ver te zoeken gebleken waren.

De kritiek hierop is dat de rechterlijke macht zich achter de inhoud verschuilt. Kritiek heeft nou eenmaal regelmatig in de kern betrekking op de inhoud van een zaak. De rechter spreekt door zijn vonnis.

Een rechter gaat niet in disussie over zijn vonnis, te meer wanneer tegen dat vonnis nog hoger beroep, of beroep in cassatie is of kan worden ingesteld. Zie zo, de ware aard van de democratize op de Antillen en gevoerd door de dicipelen Den Haag.

End Times / ABC Flash Point News 2019.

4.7 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Viking
Viking
Member
25-02-20 19:22

Goh, wel fijn dat dit pas na eeuwen vastgesteld wordt?

Albert Heijn
Albert Heijn
Member
Reply to  Viking
25-08-20 14:45

Na het roven en plunderen van de meeste volks eigendommen (privatisering) werd het tijd om de deuren voor anderen (Chinezen) te sluiten?

Batavian01
Batavian01
Member
Reply to  baronmaya
27-01-22 17:49

Zeg maar gewoon beroeps misdadigers die hun geld verdienen met de mensenhandel in toeristen en de lage loonslaven die deze moeten bedienen?

Tik Tok
Tik Tok
Member
Reply to  Viking
30-10-20 07:45

Verandering brengt verwarring met zich mee, en daar varen de politici samen met de rovers en plunderaars wel mee?

Bingo
Member
18-05-20 17:55

Fijn zo’n actie nu, wat inhoudt dat we jaren lang geen integriteits richtlijnen en/of normen hadden?

Dutchy7
Dutchy7
Member
20-02-21 21:20

Mogen we daar uit opmaken dat de integriteit voorheen te kort schoot?

Shadow Warriors
Shadow Warriors
Member
Reply to  baronmaya
08-05-22 12:14

Schandalig, oprotten met die rovers uit Den Haag die hun volk eea beroepsmisdadigers Curacao laten bezetten en alles omste kop draaien onder het motto van ontwikkeling en hervormingen?