Omdat Curacao en Aruba de invoer, uitvoer en doorvoer van Venezolaans goud hebben moeten verbieden, geld zo’n verbod niet voor de door Den Haag gemanipuleerde BES Eilanden.

Dit kan worden opgemaakt uit het antwoord die de Haagse Staatssecretaris Raymond Knops gaf op schriftelijke vragen van Groen Links.

De afgelopen 5 jaar werd er via Curacao en Aruba 160.000 kilo ($8 miljard) Venezolaans goud doorgevoerd door de twee “autonome” eilanden.

Helaas wordt het doorvoer verbod niet gehandhaafd en zal Bonaire voorlopig dus nog niet de hele lucratieve handel overnemen.

Waar het gaat om handel in goud in Caribisch Nederland, geld dat goud zowel bij invoer als uitvoer dient te worden aangegeven.

https://i0.wp.com/www.miamiherald.com/latest-news/5g4g7f/picture233154417/alternates/FREE_1140/Schiphol_KLM_aircraft.jpeg?resize=696%2C522&ssl=1

Het Ministerie van Financien in Den Haag heeft laten weten dat vanaf 2014 in Caribisch Nederland geen aangifte van invoer van goud heeft plaatsgevonden vanuit Venezuela?

De regeringen op Curacao en Aruba moesten eerder dit jaar wel een in- en uitvoer  verbod afkondigen om smokkel tegen te gaan. Nederland moest zich zodoende beperken tot een goud covenant met het bedrijfsleven.

Voor NL wordt per 2021 de zogeheten “EU-Conflict Mineralen Verordening” aangewend, maar deze is tamelijk vrijblijvend en laat dus veel te wensen over, met uitzondering voor de piraten uit de West.

ABC Flash Point Gold News 2019.

4.5 2 votes
Article Rating
Previous articleTurkey offers Safe Zone for 3 Million Syrian Refugees
Next articleRussia’s Airbase in Syria to Host More Aircraft After Reconstruction
Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Zie Je Wel
Zie Je Wel
Guest
07-03-20 11:04

Roven en plunderen blijkt hierbij dus nog steeds een eeuwenoude traditie, wat in moderne termen, zaken doen en handel drijven (met andermans eigendommen) wordt genoemd?

Don Tjien
Don Tjien
Member
Reply to  baronmaya
20-07-20 05:50

…de schuld krijgen, ook de Venezolaanse tv kanalen werden verwijderd van het netwerk. Zo kan de NL’se propaganda beter haar werk doen, door eenzijdig te rapporten?

Da Nang
Da Nang
Member
Reply to  baronmaya
18-01-23 10:40

Nog zo’n over het paard getilde familie die wel mee wilt doen met het afpakken van volks eigendommen, onder het motto van ontwikkeling en hervormingen?