Om ervoor te zorgen dat alle leerlingen op Curacao in de toekomst gelijke kansen krijgen, zouden gratis openbaar vervoer en onderwijs de helpende hand kunnen bieden om de huidige impasse met betrekking tot ongelijke scholingskansen te doorbreken.

De Witt Hamer stelt namelijk dat het NL’se scholensystem niet goed aansluit bij een aanzienlijk deel van de Curacaose leerlingen. Maar ook de thuissituatie heeft deels effect op de prestaties van leerlingen.

Dit zijn enkele aanbevelingen die Carlien de Witt Hamer afgelopen weekend op het armoede congress aandroeg om de armoede op Curacao te bestrijden binnen het onderwijs.

De Witt Hamer stelt dat uit onderzoek gebleken is dat de sociaaleconomische status van het gezin een groot effect kan hebben op de schoolprestaties van een kind. Dat is dus een blijvend probleem, want bijna 60% van de arbeidersklasse moet het maar zien te doen met een bevroren minimumloon.

Het niet naar behoren indexeren van de minimumlonen en het duurder worden van de algemene levenskosten leiden tot een onhoudbare situatie binnen de maatschappij.

De gevolgen hiervan zijn dat de samenleving verder verloederd en de armoede onacceptabele vormen aanneemt, wat dan ook nog eens bijdraagt aan de toenemende criminaliteit.

Ook de hoge werkeloosheid heeft direkte gevolgen voor de gelijke kansen voor de mensen in de huidige samenleving.

https://i0.wp.com/werkze.co/wp-content/uploads/2019/07/Werkloosheidspercentage-Curacao.png?w=696&ssl=1

Uit onderzoek blijkt verder dat scholen en leerkrachten de oorzaak van schoolproblemen vaak aan de gezinssituatie toeschrijven.

In tegenstelling tot wat vaak aangenomen wordt heeft de gezinssamenstelling juist een aanzienlijk kleiner effect op de prestaties, aldus de Witt Hamer. Ook wil zij extra aandacht voor arme wijken.

Gratis onderwijs, wifi, openbaar vervoer en andere gelijke mogelijkheden zouden kunnen bijdragen aan een positieve ontwikkeling om de economische deportatie van landskinderen een halt toe te roepen.

Zolang de regering geen maatregelen neemt zal het verschil tussen arm en rijk steeds grotere vormen aannemen. Het uitbuiten van de lokale burgers om de belasting- ontwijkende toeristen industrie op handen en voeten te blijven dragen vormt de misdaad op Curacao.

Curacao wordt beroofd en geplunderd door eintiteiten die de eilanden ter kwader trouw misbruiken. de zogenaamde autonome status blijkt op drijfzand te zijn gebouwd. NGO’s en onafhankelijke instituten hebben het voor het zeggen, maar dragen daar de eindverantwoording helemaal niet voor.

Deze omvangrijke dictatuur wordt door Den Haag en haar Koninkrijks vertegenwoordigers opgedwongen en voorgelezen aan de lokale politici, die op deze wijze niets inhoudelijks meer in te brengen hebben. Curacao werd voor een knaak verkocht, waarvan de landskinderen het slachtoffer zijn.

https://i0.wp.com/werkze.co/wp-content/uploads/2017/02/unemployment-1.jpg?w=696&ssl=1

Het Antilliaans Dagblad fopt de samenleving met halve waarheden, waardoor de hardwerkende mensen die nog een baan hebben op een dwaalspoor gebracht worden.

Om deze vorm van censuur vereder te stimuleren, verwijderde deze nepkrant onlangs haar ‘reactie’ afdeling. Zelfs commentaar wordt dus niet meer geduld door deze propaganda machine.

Met deze algemene koers moeten de belastingbetalende burgers het maar doen, waarbij de feiten van de tierende armoede voor het gemak naar het Rijk der Fabelen wordt verwezen.

Een avondje uiteten met twee man staat gelijk aan twee weken onderstand voor een kansloos arm gezin.

De zogenaamde economische groei geld helaas dus niet voor iedereen in de zogenaamde democratie. De regering wekt het kapitalisme op en vertegenwoordigd in plaats van het volk, het zakenleven maar met de centen van de belastingbetaler.

ABC Nieuws Flash / AA Magnum Analyst Blog News Site 2018.

4.7 3 votes
Article Rating
Previous articleEU removes Panama & Korea from Economic Black List
Next articleUS Coalition Supplying ISIS with Weapons
Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Burundi
Burundi
Member
23-06-20 13:41

Het gaat dus niet goed, door de eenzijdige ontwikkeling.

Waldolala
Waldolala
Member
Reply to  baronmaya
15-10-20 18:52

Iets waar men in NL wel bekend mee is?