De COVID-19 (Certificate of Vaccination ID), beter bekend als de ‘Corona Virus’, heeft de wereld op een onverwachte maar vooral onvoorspelbare manier getroffen. Curacao blijkt nu des te meer op vele vlakken onleefbaar te zijn geworden.

Curaçao en de andere BES eilanden hebben nagenoeg geen export producten, en zijn dus na de sluiting van de ISLA en vele andere lokale activteiten op Curaçao mede afhankelijk gesteld van touristen voor welvaart en economische ondersteuning voor groei.

Helaas was de economische situatie was al grimmig voor de wereldwijde pandemie toesloeg. Wat wel al duidelijk is geworden is dat de regering in Fort Amsterdam het volk maar in de steek laat barsten.

Personen die in Curaçao wonen en voor de COVID-19 ‘lock-down’ op vakantie gingen, of anderen die tijdelijk werden uitgeschreven voor school of werk (in Nederland, St.Maarten of de BES eilanden), zijn nu verplicht 3.500 gulden p/p quarantine kosten betalen willen ze terug keren naar hun land.

Velen van deze slachtoffers zitten nu al twee maanden vast in een ander land zonder enige steun te krijgen van het gouvernement van Curaçao (ervaring > slechtste vakantie ooit?).

Op deze wijze van aanpak kan de toekomst van een kind niet meer veilig gesteld worden.

Om naar hun land terug te keren moeten ze eerst toestemming vragen, en als ze dan deze toestemming krijgen, wordt het eerst twee weken in quaratine bij een resort die notabene geeneens meer room-tax (OB) hoeft te betalen.

Het bedrag is 250 gulden per persoon, per dag. Hoe kunnen wij dat in beter perspectief zetten? Het kost minder om een groot woonhuis te huren tot het bedrag van 2.500 gulden per maand, en ook nog eens 1.000 over te houden voor het kopen van eten.

Als iemand dus, samen met een familie van 5 personen terug naar Curaçao moet reizen, kost dat 17.500 gulden extra, wat gewoon aan hotels overhandigd dient te worden.

Voordat we vragen of dit eerlijk (of normaal) is, laten wij ook eerst erbij zeggen dat Curaçao wel alle ticket kosten van meer dan 200 toeristen wist te betalen zodat zij naar hun land terug konden afreizen.

Helaas wordt voor lokale mensen de ticket (vliegreis) kosten niet door de gedekt in deze humanitaire crisis, zodat daarmee terugreizen in feite onmogelijk wordt gemaakt. Er werd door Cosmos Cronicle begrepen dat zelfs stagaires die in Bonaire waren, deze kosten en bedragen ook zelf moesten vergoeden om terug naar Curaçao te mogen keren.

De PAR voert een zeer eenzijdig beleid, waarbij landskinderen en hard werkende mensen op deze wijze gewoon letterlijk en figuurlijk uitgeschakeld worden. De helft van deze lokale economische vluchtelingen werd sinds 1993 al met de moderne vliegende piraten schepen van de KLM en TUI naar NL afgevoerd.

Het toerisme draagt wel bij aan de economie, maar niet aan de door geld gebrek ontspoorde samenleving. Armoede en werkeloosheid slaan nu de klok, maar Fort Amsterdamned weigert hier iets aan te doen.

Het staat simpelweg niet op de agenda van de dictators uit Den Haag. Die zijn alleen geinteresserd in de Venezolaanse goud- en grootste olie voorraden ter wereld en gebruiken Curacao daarvoor als springplank.

Helaas schuilen zij zich nu achter de opgezette wetten (die zelf door hun samengesteld werden) om uiteindelijk de schuld van deze situatie op een ander te schuiven. Roven en plunderen wordt al honderden jaren, met of zonder bijkomende jusripondentie in de wet verankerd?

Het Cft en Den Haag bepalen het economisch beleid op Curaçao, maar zijn daar verder niet verantwoordelijk voor, of erger nog mogen daar niet aansprakelijk voor gesteld worden. Van autonomie is er dus geen sprake, zolang mensen onder dwang afgevoerd worden.

Met een schulden last van over de 3 miljard gulden, moet het eiland nog verder gaan bezuinigen, wat inhoudt dat er nog meer mensen naar NL gedeporteerd zullen worden.

De omgedraaide wereld, als het slecht gaat met de economie, moet er juist geinvesteerd worden en niet bezuinigd, zoals dat nu al jaren gaat. Want zo maak je een eiland kapot. Een hele simpele oplossing is om de toeristen fabrieken te gaan belasten. Geen vrij stellingen meer van WB en OB.

Roven en plunderen noemt het Westen zaken doen en handel drijven. Deze vorm van oplichting werd in de wet verankerd, om het gedrag legaal te maken. Zeerovers en piraten worden in NL gezien als helden. Dat zegt genoeg.

Afpersen en omkoping zijn aanvaardbare middelen voor het bedrijfsleven om contracten en andere luctratieve eigendommen te privatiseren. Een rampenplan om deze wijze van aanpak tegen te gaan is er niet.

Deze handelingen zijn makkelijk te herkennen als een economie ontspoort en de werkeloosheid toeneemt. De handel in mensen is zeer rendabel voor ondernemers als deze snel en binnen een korte tijd grote belasting-vrije winsten willen boeken.

Ingezonde Stukken / ABC Flash Point Caribbean News 2019.

3.9 9 votes
Article Rating
Previous articleTurkish Economy boasts strongest growth among European nations
Next articleAnkara to start Oil Exploration in Mediterranean Sea
Subscribe
Notify of
guest

30 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
BVD
BVD
Member
01-06-20 21:10

Dit wordt dan ontwikkeling genoemd?

APB
APB
Member
Reply to  BVD
02-01-21 21:58

De Waarheid brengt Verlichting?

Bramaputra
Bramaputra
Member
Reply to  BVD
08-03-21 13:16

Georganiseerde misdaad vanuit het Torentje in Den Haag?

BVD
BVD
Member
02-06-20 01:49

De NL’se Wadden Eilanden zoals Texel drijven wel op toerisme, terwijl Curacao er aan ten onder gaat. Stijgende levenskosten die niet geindexeerd worden zorgen voor deportaties richting Amsterdam?

Alexander
Alexander
Guest
02-06-20 07:33

Zielig hoe de bevolking dit maar blijft accepteren.

Jasper
Jasper
Guest
02-06-20 09:17

Het is tijd voor nieuwe verkiezingen.

BVD
BVD
Member
02-06-20 15:02

Mensen die op Curacao wonen worden gedeporteerd naar NL, nu dat de levenskosten onbetaalbaar zijn geworden, omdat er maar niet geindexeerd wordt. Lage loonslaven uit de omgeving vervangen de lokale werknemers. Mensenhandel is dus zeer lucratief.

Bribery
Bribery
Member
02-06-20 15:04

Bij de Coast Guard vroegen werknemers al 15 jaar om salaris indexering. Vakbonden werden omgekocht en nu krijgen de ‘opstandelingen’ 20% minder uitbetaald?

Extortion
Extortion
Member
02-06-20 15:21

De KLM vliegt wel 5 keer per week naar Curacao? Wat voor mensen worden er dan aangevoerd, of zijn allemaal militairen?

Cabal
Cabal
Member
02-06-20 15:40

Maffia baas Smeets ontslaat alle werknemers op Santa Barabara resort, de golfbaan en het restaurant voor de rijke mensen blijven wel open???

Albert Heijn
Albert Heijn
Member
Reply to  baronmaya
02-06-20 17:12

Hotels zijn de meest smerige plekken op aarde, maar omdat slecht en onderbetaalde ‘schoonmakers’ met goed ruikende chemicalien de kamers desinfecteren, denken de bezoekers dat ze zich veilig en gezond laten behandelen door de goed georganiseerde mensen handelaren?

Evolution
Evolution
Member
03-06-20 19:41

Als alles maar gebaseerd blijft worden op ego, dan blijft er voor een ander niet veel over, behalve roddelen over anderen, waarbij boze tongen de grootste rol spelen?

Alarm
Alarm
Member
05-06-20 23:50

In de tussentijd liggen er meerdere Westerse oorlogschepen voor de kust van Venezuela, die wachten op het juiste moment om het land binnen te vallen? Curacao wordt hier gebruikt als bruggehoofd voor de bevoorrading van de gealieerde troepen. Voorlopig en gelukkig steekt Rusland hier even een stokje voor.

Kid Creole and the Coca Nuts
Kid Creole and the Coca Nuts
Member
20-06-20 13:42

We komen jullie helpen om het volk naar de rand van de afgrond te lijden, en in de tussentijd worden de volkseigendommen geannexeerd door de ontwikkelaars?

Shaka Zulu
Shaka Zulu
Member
Reply to  baronmaya
14-07-20 11:23

Goude tijden voor de KLM, NL’se kinderen komen de naar de speeltuin, terwijl lokale kinderen met de vliegende piratenschepen gedeporteerd en afgevoerd worden naar Amsterdamned?

Kidnapped by System
Member
28-01-23 12:44

De helft werd al naar NL gedeporteerd, loopt allemaal volgens plan, om de weg vrij te maken voor het bouwen van nederzettingen en het privatiseren van het gehele eiland, werkende met illegale vluchtelingen (slaven) om snel rijk te worden ten koste van de verneukte bevolking?