Het Algemeen Dagblad kopte met vol vertrouwen een artikel in de ether waarbij vol overtuiging wordt aangegeven dat de Kinderoorden op Brakkeput op omvallen staan.

Het is een schande dat ook andere internaten op Curacao geen voldoende steun krijgen om hun maatschappelijke rol naar goed geweten te mogen vervullen.

Bij Kinder Oorden Brakkeput worden jongens opgevangen die door Justitie uit huis zijn geplaatst, maar daar vervolgens niet voldoende middelen voor krijgen om de functie uit te laten voeren op deze lokatie.

Door de bezuinigingen van de PAR/MAN coalitie mag de stichting het financieel niet meer bol werken en dreigt het te moeten sluiten om plaatst te maken voor woongebied en/of een Bed & Breakfast vakantie bestemming waar de gebouwen uitermate goed voor geschikt zouden zijn?

Over de laatste paar jaren werden de inkomsten van de stichting met ruim 50% gekort. Kees Wognum van het televisie programma Dune un Chens sprong in de bres voor het jeugd internaat en organiseerde samen met de directeur van Brakkeput, Raymond Gericho een teleton waar fl.14.000 werd opgehaald.

Alle 15 politieke partijen werden door de televisie en radio opgeroepen om polshoogte te komen nemen van de schrijnende situatie.

Na de aanstelling van Gericho werd de nijpende situatie hem duidelijk en besloot hij daar samen ook met andere internaten, zoals casa Manita en Huize Sint Jozef wat aan te doen. Alleen PIN, Democraat, Vishon en Kumun gaven daar gehoor aan en doneerden en zullen een bijkomde fundraising organiseren.

Misschien dat een soort symbolische adoptie regeling daar nog wat aan kan toevoegen, zodat de maandelijkse inkomsten wat beter gespekt kunnen worden om de kansen voor het leven van 31 (6-15 jarige) jongens te vergroten.

Tele Curacao / ABC Flash Point Development News 2021.

4.9 9 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

28 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Roger Thornhill
Roger Thornhill
Guest
17-03-21 02:28

Ta ken por biba asina?

Diego Armando
Diego Armando
Guest
Reply to  baronmaya
18-03-21 11:49

Het AD is mede verantwoordelijk voor de teloorgang van Curacao. Het verspreiden van halve waarheden en andere vormen van misinfomatie leiden tot opzettelijke verwarring!

Biblot
Biblot
Guest
Reply to  baronmaya
21-03-21 21:02

NL is al ver gevorded met het bouwen van Nederzettingen op Curacao. het aantal woningen steeg van 50.000 naar 75.000 in 25 jaar tijd.

Scooby Doo
Scooby Doo
Guest
Reply to  Roger Thornhill
18-03-21 01:28

Het neo-liberale privatiserings proces moet op de schop, willen de kinderen nog enige kans in de toekomst krijgen.

JC Smile
JC Smile
Guest
Reply to  Roger Thornhill
23-03-21 14:16

Curacao in total lock-down to fight infections, but the virus makes an exception for the construction- and aviation industry, because that is where the black money market rules?

Nonsense
Nonsense
Guest
17-03-21 20:26

Verdeel en Heers maatschappij is de touwen geslingerd, het is daarmee triest te moeten constateren dat de PAR/MAN regering daar helemaal geen boodschap over hebben, behalve dan de bezetters de rode loper aan te bieden ten koste van de gedupeerde en genegeerde samenleving?

Lanterfant
Lanterfant
Guest
Reply to  Nonsense
17-03-21 20:32

De PAR zal zowieso de verkiezingen weer winnen, dat staat nu al vast, evenals het van tevoren bekend werd gemaakt dat de VVD in NL de verkiezingen weer zouden winnen?

JC Smile
JC Smile
Guest
23-03-21 14:09

Ongeveer 75% van het BBP wordt gegenereerd door het bedrijfsleven, die zorgen voor 92% van de werkgelegenheid, maar dragen alleen 45% af aan sociale premies?

JC Smile
JC Smile
Guest
23-03-21 14:17

Weg met Coho, deugt niet voor de bevolking, alleen voor het belastingontwijkende bedrijfsleven?

JC Smile
JC Smile
Guest
Reply to  JC Smile
23-03-21 17:44

Coho is een wurgplan uit Den Haag wat niks meer met autonomie te maken heeft? Het bestrijden van de armoede had 10 jaar geleden al moeten plaatsvinden, niet nu nadat de 60% bevolking werkeloos is geworden met PAR aan het roer.

Bambino
Bambino
Guest
23-03-21 20:07

COHO is in strijd met het Statuut, evenzo om de jeugd aan hun lot overgelaten te worden?

Bambino
Bambino
Guest
23-03-21 20:40

Een typisch karraktertrekje van een neoliberale regering/orde is dat het keer op keer een reden bedenkt om het meest onmenselijke beleid door ieders strot heen te duwen, dat ervoor zorgt, dat mensen steeds afhankelijker worden van de neoliberale bestuurselite.

En als er geen reden is om omenselijk neoliberaal beleid te introduceren, dan verzinnen of maken ze er wel een…. Als voorbeeld meneer Rhuggenaath, die beweert tegen discriminatie te zijn en demonstratierecht hoog in het vaandel heeft zitten, maar als het erop aankomt zelf het hardst discrimineert en demonstraties die tegen de neoliberale agenda instrijken met harde hand verbied…?

Bambino
Bambino
Guest
Reply to  Bambino
23-03-21 20:41

Het recht om mens te kunnen zijn, zal rond 2030 niet meer aan iedereen zijn voorbestemd….